13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialObama a scris o carte pentru copii

Obama a scris o carte pentru copii

Liderul de la Casa Albă, Barack Obama, şi-a găsit timp să scrie o carte, şi nu de orice fel, ci una dedicată copiilor. Volumul reprezintă un tribut adus mai multor personalităţi americane 13 la număr, de la primul preşedinte american până la jucătorul de baseball Jackie Robinson sau artista Georgia O’Keeffe. Cartea, „Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters”, cu dedicaţie clară pentru cele două fiice ale sale, va fi lansată pe piaţă în 16 noiembrie. Anunţul oficial a fost făcut marţi, relatează cotidianul Daily Telegraph, citat de ziare.com.

Obama nu este primul preşedinte care scrie pentru cei mici, Jimmy Carter făcând acelaşi lucru în 1995, chiar dacă după ce părăsise Casa Albă. Şi Theodore Roosevelt a colaborat cu Henry Cabot Lodge la „Hero Tales from American History”, lansată în 1895, înainte ca Roosevelt să devină preşedinte. Pe coperta cărţii scrise de preşedintele american, dedicată copiilor cu varte de peste 3 ani, apar chiar fiicele sale, Sasha şi Malia, împreună cu câinele familiei prezidenţiale, Bo.

Cartea de 40 de pagini va apărea în 500.000 de copii, la un preţ de 17,99 de dolari. Se aşteaptă ca acestea să se vândă în milioane de exemplare, la fel ca şi cărţile publicate anterior de preşedintele Obama, memoriile „Dreams From My Father” şi „The Audacity of Hope”. Veniturile obţinute de pe urma vânzării cărţii – scrisă înainte ca Obama să devină preşedinte, pe vremea când acesta era senator de Illinois – vor merge la copiii soldaţilor căzuţi sau răniţi pe fronturile unde SUA are trupe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă