14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialO victorie aproape imposibilă

O victorie aproape imposibilă

CSV 2004 Tomis întâlneşte în această seară deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, Vakifbank Ttelekom Istanbul.

 

CSV 2004 Tomis mai are şanse minime de a accede în faza următoare a Ligii Campionilor. Echipa de pe litoral este pe ultimul loc în clasamentul grupei şi mai are de disputat două partide, ambele împotriva unor echipe de top ale bătrânului continent.

Prima partidă dintre cele două rămase de jucat va avea loc în această seară, în Sala Sporturilor din Constanţa. Gazdele vor primi vizita deţinătoarei trofeului, gruparea turcă Vakifbank Ttelekom Istanbul.

Cu doar două puncte acumulate în primele patru partide, Tomis nu are şanse reale la calificare, chiar şi în condiţiile în care locul patru în grupă poate duce şi el în optimile întrecerii. Pentru a merge mai departe, fetele pregătite de Darko Zakoc şi Constantin Alexe trebuie să facă o surpriză de proporţii în meciul din această seară.

Constănţencele se leagă de ultimul meci internaţional jucat de ele în faţa propriilor suporteri. Atunci, echipa de pe litoral a întâlnit pe Volley Bergamo şi nimeni nu dădea o şansă tomitanelor. Acestea au reuşit să producă una dintre cele mai mari surprize ale competiţiei şi au învins campioana Italiei cu scorul de 3-2, menţinându-se în cursa pentru calificare. Optimismul constănţencelor se leagă de acel meci şi Gavrilescu şi compania speră la o nouă minune care să le asigure calificarea mai departe în competiţie.

Chiar dacă nu se vor califica în faza următoare a Ligii Campionilor, fetele de la Tomis sunt sigure că vor continua în competiţiile europene. Mai exact, CSV va merge din Ligă în Cupa CEV, în Challenge Round, ceea ce înseamnă sferturi de finală.   

Primul meci al „dublei” cu Baia Mare

Două echipe din România se înfruntă în această seară pentru calificarea în optimile de finală ale Cupei Challenge la volei masculin. CVM Tomis merge pe terenul celor de la Explorări Baia Mare în speranţa unui rezultat favorabil care să le permită abordarea în linişte a returului programat la Constanţa. Meciul dintre Baia Mare şi Tomis se joacă în această seară, de la ora 17.00.

2 puncte are CSV Tomis în clasamentul grupei din Liga Campionilor, insuficient însă pentru calificarea în faza următoare.

Cele mai citite

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...
Ultima oră
Pe aceeași temă