21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialO taranca a nascut in caruta o jumatate de prunc

O taranca a nascut in caruta o jumatate de prunc

Practici medievale intr-o comuna de la granita judetului Iasi cu judetul Vaslui. O taranca din Gorban a nascut, ziua in amiaza mare, intr-o caruta cu fan, pe ulita principala a satului Scoposeni, cu o audienta formata din zeci de gura-casca stransi ca la circ.

Pentru ca tabloul apocaliptic sa fie complet, femeia a reusit sa nasca doar jumatate de prunc, capul bebelusului ramanand inauntru.
Ambulanta a sosit dupa cateva ore, in acest rastimp gravida urland ca din gura de sarpe. Bebelusul a fost gasit asfixiat, medicii putand doar sa constate decesul acestuia.

Educatie si sistem sanitar de Comuna Primitiva la Iasi

Cosmarul prin care a trecut Mihaela Popovici din comuna Gorban poate fi greu zugravit in cuvinte. Dupa ce Catalin Popovici, sotul Mihaelei, a plecat la pescuit, durerile nasterii au inceput in jurul orei 8.00. Vecinii au urcat-o pe femeie intr-o caruta cu fan si se pregateau sa o transporte pana la sosea pentru a astepta acolo Salvarea ce urma sa o duca la maternitate. Preotul satului, Ionica Buzu, prezent si el la aceasta intamplare, a anuntat Salvarea la ora 8.30, dar aceasta a ajuns in sat abia la ora 11.00. ” Cei de acolo au spus sa ma puna intr-o caruta si sa ma coboare la sosea pana vin ei. Salvarea a ajuns insa dupa 10.00, aproape de 11.00. Durerile erau cumplite”, povesteste mama copilului decedat.
Calvarul Mihaelei a continuat si dupa sosirea ambulantei. Desi ar fi trebuit sa stie ca vin la o nastere cu probleme, cei de la statia de Salvare pareau a fi luati prin surprindere. „M-am ingrozit cand am vazut cum au tratat-o pe biata femeie. Cei de la Salvare au mesterit-o ca pe un porc, intre doua plapumi, intr-o caruta. I-au taiat hainele de pe ea si, neputand deschide trusa medicala, caci era foarte veche, au cerut un cutit de la o trecatoare pentru a taia cordonul ombilical. La urma, asistenta de pe Salvare a exclamat: „Asta e placenta?!”, iar pe pruncul mort l-a bagat intr-o punga, ca pe un gunoi”, a povestit, revoltata, o vecina. Varianta conducerii Serviciului de Ambulanta Iasi este extrem de romantata si nu seamana deloc cu cele povestite de sateni. ” Asistenta a luat trusa medicala prevazuta pentru astfel de situatii. Nu imi vine sa cred ca trusa nu a putut fi desfacuta. Acest tip de truse nu au cum sa se blocheze, iar la experienta asistentei nu cred ca s-a ajuns sa fie folosit cutitul din bucatarie”, a replicat dr. Ionela Popescu, medic coordonator la Serviciul de Ambulanta Iasi. Calvarul familiei a continuat inca doua zile, cadrele medicale ale diferitelor spitale din Iasi trimitandu-l pe Catalin Popovici la diferite morgi pentru a-si gasi fetita si a o ingropa crestineste. Mai mult, barbatul sustine ca i s-a cerut un milion de lei vechi drept spaga pentru oprirea lactatiei sotiei sale. Conducerea Directiei de Sanatate Publica Iasi si Colegiul Medicilor au fost sesizate de aceste atrocitati, urmand sa fie demarate anchete.

Cele mai citite

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...

Germania și Franța cer amânarea controalelor biometrice la frontierele UE, invocând riscul de haos pentru călători

Germania și Franța au notificat Comisia Europeană că noul sistem de controale biometrice la frontierele Uniunii Europene nu este pregătit pentru implementare, relatează Financial...

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă