17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialO surpriza: "Prieteni model"

O surpriza: „Prieteni model”

O comedie cu pretentii mici, deci asteptari mici, ceea ce face surpriza si mai placuta. "Role ModelS" nu pluseaza, si de-aceea e pana la capat amuzant in cel mai pur sens de DEX al lui amuzant, adica e vesel domne’, haios, si o tine-asa pana la capat.

Personajele, doi tipi in jur de 30
de ani, Danny si Wheeler, tova­rasi vechi (ca doar, intai de toate, si asa cum spune si titlul, "Role Mo­dels" e un film despre prietenie). Cei doi sunt construiti pe prototipul rata­tului – nu fortat, cum nimic in acest film nu e intins peste masura. Cei doi nu cad pe coji de banana si nu se manjesc cu frisca, dar pentru a-si castiga existenta conduc de colo pana colo prin Los Angeles o masina cu doua coarne si aspect de dricul circului. Promoveaza prin scoli si licee o bautura energizanta,  Minotaur, si-s nevoiti sa o prezinte ca o alternativa ani-drog. Wheeler e chiar imbracat intr-un costum paros cu cap de animal preistoric si colanti de balerina.
Intelegeti ce vreau sa spun prin "ratati"? Asta e inceputul de la "Prieteni model", in care cei doi amici fac repede tampenii si ajung sa-si rascumpere greselile prin 150 de ore de munca in folosul comunitatii.

 

Si de-aici filmul devine original. Trebuie sa aiba grija de niste adolescenti cu probleme – alternativa fiind inchisoarea. Pustii sunt personaje excelente, pe care mai bine le descoperiti singuri, ca sa nu mai vorbim de cat de buni actori sunt copiii, Christopher Mintz-Plasse si Bobb’e J Thompson. Pe cel din urma il stiti, poate, din Fred Claus, unde, alaturi de Vince Vaughn, facea un rol bun si destul de maricel, tot de baiat bun, dar necajit si furios, cu aparente de golan.  A nu se intelege gresit, nu asistam la vreo revelatie, iar "Prieteni model" are si el hibele lui. Spre exemplu, potul principal, relatia dintre Wheeler si Ronnie, nu merge absolut nicaieri, si in mod evident nici unul dintre scenaristi (intre care chiar actorul principal, Paul Rudd) nu s-a obosit sa dea de cap vreuneia dintre situatiile cu care au pornit la drum.

 

Per ansamblu, nimic din toate acestea nu se simte flagrant deranjant, reteta functioneaza chiar si cu cateva ingrediente in minus, iar filmul creeaza in sala de cinema un efect de stadion, cu rasete si oftaturi la multi decibeli. Sa fie familiaritatea dintre actori care face ca aceasta nebunie sa functioneze? Sa fie lejeritatea cu care isi asuma o partitura usurica?
Filmul se termina, intr-adevar, asa cum te-ai astepta, dar vei rade mai mult decat iti imaginezi.

Prieteni model    

Comedie, SUA, 2008, 1h 35min.
Role Models

Regia: David Wain
Cu: Seann William Scott, Paul Rudd, Elizabeth Banks, David Wain, Christopher Mintz-Plasse.

Bucuresti (Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza Romania), Cluj (Cinema City), Iasi (Cinema City).

Cele mai citite

Manchester City riscă să fie exclusă din toate competițiile! „Procesul secolului” în plină desfășurare

Manchester City se confruntă cu o anchetă istorică pentru 115 nereguli financiare, iar clubul riscă sancțiuni drastice, inclusiv eliminarea din toate competițiile interne. Începând cu...

Bărbat prădat de soție și de socrul său. Hoții au dat foc casei și au furat 200.000 de euro

Un incendiu izbucnit într-o locuință din Bragadiru a scos la iveală un caz de furt. După ce polițiștii au intervenit duminică la solicitarea unui...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....
Ultima oră
Pe aceeași temă