6 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialO poză şi aflaţi preţul cel mai mic!

O poză şi aflaţi preţul cel mai mic!

Comparatoarele de preţuri pot fi, în aceste zile, cei mai buni prieteni ai buzunarelor noastre.

Comparatoarele de preţuri sunt cunoscute şi utilizate de mulţi consumatori români, dar criza i-a forţat pe întreprinzătorii ce oferă aceste servicii online să intre cu site-urile lor într-o nouă dimensiune – aceea de a se putea afla instantaneu, chiar în faţa raftului pe care se află produsul dorit, la ce preţuri se găseşte şi în celelalte ma­gazine.

Pe piaţa noastră primul pas în acest sens va fi făcut de Compari.ro, care a anunţat lansarea unei aplicaţii iPhone ce va permite citirea codului de bare al produsului aflat în raft cu ajutorul camerei telefonului produs de Apple şi verificarea online, în doar câteva secunde, a preţurilor practicate pentru produsul pentru care s-a optat şi în magazinele online din baza sa de date.

Avantaje

Aplicaţia se  va putea des­cărca gratuit de pe iTunes şi App Store şi va suporta şi paginile partenere Compari.ro, de unde se pot afla inclusiv preţurile practicate de magazinele din Bulgaria, Portugalia, Turcia sau Ungaria. „Prin această aplicaţie practică, găseşti toate datele de care ai nevoie: informaţii despre produs, magazine online, unde te mai poţi orienta şi cu ajutorul bazei de date de comparare vei şi afla dacă faci cea mai bună afacere pe loc sau trebuie să mai cauţi”, se arată pe blogul site-ului.

Din păcate, deocamdată de această facilitate vor putea be­ne­ficia doar posesorii de smartphone-uri iPhone iar „în baza de date a softului există circa 20.000 de coduri de bare, cu accentul pe produse tehnice şi de tehnică de calcul (imprimante, aparate foto digitale, telefoane mobile, televizoare LCD şi altele), dar sistemul este dezvoltat continuu”, după cum se arată pe blogul respectiv.

Cei care nu sunt posesori de iPhone  pot totuşi accesa varianta mobilă a site-ului la adresa http://m.compari.ro (sunt suportate şi terminalele Android), unde pot fi verificate online preţurile produselor din magazine tot în doar câteva secunde, pe baza ofertei webshop-urilor partenere.

Chiar şi în acest fel economiile rezultate prin furnizarea acestor informaţii pot fi semnificative, şi tot mai multe comparatoare de preţuri îşi lansează variante online optimizate pentru navigarea şi vizualizarea lor de pe telefoanele mobile.

Dezavantaje

Utilitatea acestor site-uri este clară, comparatoarele de preţuri fiind cei mai buni prieteni ai pasionaţilor de cumpărături care pot afla care este cea mai bună alegere în materie de magazine online pentru produsul pe care doresc să-l achiziţioneze.

Există totuşi şi dezavantaje, care nu sunt ocolite nici de noua aplicaţie. În primul rând, nu sunt incluse în baza de date decât magazine virtuale, nu şi cele offline, reale (şi, de regulă, nici site-urile pentru vânzări online ale acestora). Totodată, deşi site-urile găsite prin comparatoare vin cu o promisiune frumoasă, de uşurare a procesului de cumpărare pentru utilizatori, totuşi transparenţa pe care o furnizează are urmări destul de neplăcute atât pentru cumpărători, cât şi pentru vânzătorii prezenţi aici. Şi asta pentru că, nu de puţine ori, ma­ga­zine noi care doresc să intre în forţă şi să câştige cât mai multe comenzi listează preţuri foarte scăzute, care uneori se dovedesc a fi nereale (cumpărătorului ajus pe site spunându-i-se că produsul vândut la preţul cel mai mic tocmai a fost epuizat, deşi el nu a existat niciodată ca atare). Problemele mari apar însă atunci când şi alte magazine decid reducerea adaosurilor practicate, provocând astfel o scădere în masă a preţurilor. Deşi pare un avantaj major pentru client, pe termen lung, această sarabandă a reducerilor forţate s-a lăsat cu falimente serioase sau cu vânzarea magazinului către alţi investitori (ex.: shopit.ro sau 24pc.ro), lucruri care uneori s-au întors împotriva cumpărătorilor în momentul în care au apărut probleme de garanţie cu produsul cumpărat.

În fine, atunci când aţi găsit, totuşi cel mai ieftin produs de pe piaţă, care-l face pe cel din raftul offline să pălească, întrebaţi mai întâi care sunt taxele de expediere a lui către dvs., pentru că acestea vor putea aduce produsul la un preţ mai mare decât cel din magazinul în care vă aflaţi, pe lângă timpul mai lung în care va ajunge în mâinile dvs.  

Comparatoare

Shopmania.ro – Sistem de comparaţii de preţuri ce realizează o conexiune între consumatori şi magazinele online.

Price.ro – Magazine online româneşti.

Compari.ro – Motor de căutare şi de comparare a produselor aflate în diferite magazine online.

Pricer.ro – Comparaţii de preţuri din magazinele româneşti, europene şi americane.

Cauti.ro – Director cu prezentare de produse şi oferte din diferite domenii, cu posibilitatea de achiziţionare online a produselor.

SmartBuy – Comunitate de cumpărături online, cu comparator de preţuri.

TargetShop.ro – Motor de căutare şi comparare de preţuri a produselor din magazinele online.                   

Indecis.ro – Portal ce oferă posibilitatea de comparare între preţurile unor magazine online.

Cele mai citite

S.O.S. a sesizat CCR în privința expirării mandatului lui Klaus Iohannis

Partidul S.O.S. România a sesizat Curtea Constituţională în privinţa expirării mandatului preşedintelui Klaus Iohannis. „În temeiul art. 146 litera lit. g) din Constituţie, vă solicităm...

Zimbrul renaște în Munții României, după mai bine de două secole de absență

Reintroducerea zimbrilor în pădurile din România marchează o reușită importantă în conservarea naturii Zimbrul, unul dintre cele mai emblematice animale sălbatice ale Europei, a revenit...

Călin Georgescu susținut în campania pentru prezidențiale de o firmă rusească care s-a ocupat și de Putin și Medvedev

O reţea rusă de influenţare activă în Franţa şi Germania în timpul pandemiei Covid-19 a fost utilizată şi în perioada premergătoare alegerilor recent anulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă