UPDATE: Preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a declarat, joi, că îşi va continua activitatea ca şi până în prezent la conducerea CNA, întrucât că decizia luată de şase membri ai Consiliului este ilegală.
UPDATE: Şase membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au votat, joi, într-o şedinţă cu uşile închise, pentru retragerea sprijinului acordat Laurei Georgescu în funcţia de preşedinte al CNA, informează Mediafax.
Ei au convenit, în cadrul ședinței, să transmită Parlamentului o solicitare de revocare a acesteia de la conducerea Consiliului.
„Astăzi, reunit în cvorum, potrivit regulamentelor în vigoare, CNA a decis cu o majoritate de voturi, şase «pentru» şi un vot «împotrivă», prin vot secret, aşa cum prevede legea, retragerea sprijinului acordat doamnei preşedinte Laura Georgescu şi, de asemenea, decizia de a trimite Parlamentului o solicitare de revocare a domniei sale din această calitate de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului”, a anunţat Radu Călin Cristea, membru al Consiliului.
–––-
Membra Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat, a propus, joi, colegilor săi adoptarea unei decizii prin care să se solicite Parlamentului revocarea din funcţia de preşedinte al Consiliului pe Laura Georgescu, informează Mediafax.
Gubernat a invocat în acest sens „conflictul permanent” din interiorul CNA, care a ajuns în instanţă.
„Având în vedere conflictul permanent din interiorul instituţiei, conflict care a ajuns în instanţă, conflictele de interese rezultate în urma acestei acţiuni şi o să vă dau un singur exemplu, CNA, în calitate de pârât (în instanţă, n.r.), trebuie să depună o interpelare, acea interpelare va suna în felul următor: «CNA, reprezentat legal de doamna Laura Georgescu, dat în judecată de doamna Laura Georgescu»; de asemenea, având în vedere adrese asumate în numele CNA, cu caracter ascuns de recomandare, de care aflăm din păcate din presă; de asemenea, decizii luate de CNA, care nu sunt puse în practică, corespondenţe cu diverse instituţii ascunse de ochii CNA, nu mai vorbesc de credibilitatea şi de imaginea instituţiei, vă propun spre adoptare o decizie prin care solicităm Parlamentului revocarea din funcţia de preşedinte a doamnei Laura Georgescu”, a spus Monica Gubernat.
Membra CNA a argumentat că Laura Georgescu a dat în judecată, pe 9 martie, CNA şi şase membri ai CNA – Valentin Jucan, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea şi Viorel Vasile Buda -, care, în septembrie 2014, i-au redus atribuţiile la conducerea Consiliului, prin modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al instituţiei.
Aceasta a cerut instanţei anularea unui act administrativ al Consiliului Naţional al Audiovizualului, respectiv a deciziei 530 (Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA) din 16 septembrie 2014, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată.
Laura Georgescu a declarat, vinerea trecută că a dat în judecată șase membri CNA şi a cerut instanţei anularea ROF al instituţiei, din cauză că unele articole din acest document încalcă Legea audiovizualului.