După mulți ani în care la Galați nu s-au produs astfel de evenimente, pediatrii gălățeni s-au confruntat cu un caz foarte grav de toxiinfecție alimentară. Un număr de șaizeci de elevi din clasele I – IV de la Școlile Gimnaziale nr 12 și nr 17 din Galați au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară produsă din cauza mâncării pe care o consumaseră marți la prânz.
Copiii au ajuns cu ambulanțele la camerele de gardă ale spitalelor, 23 necesitând internarea. Copiii sunt elevi ai şcolilor gimnaziale cu program prelungit ”after school” nr. 17 şi 22 şi marți la prânz au mâncat sarmale și mămăligă cu brânză și smântână, preparate la restaurantul unei firme de catering cu care cele două școli aveau contract pentru furnizarea mesei de prânz.
În urma prânzului li s-a făcut rău și au ajuns la spital încă de marți seară. În urma consultațiilor, 11 dintre ei au fost internați la Spitalul Clinic de Pediatrie ”Sf. Ioan”, iar alți 12 la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf Parascheva” din Galați. „28 de copii s-au prezentat la noi, din care 11 au necesitat internarea la noi, iar alţi 17 cu simptome mai grave au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecțioase”, a precizat dr. Geta Badiu, de la Spitalul ”Sfântul Ioan”. Din fericire, o parte dintre copii nu au necesitat internarea.
„La noi au ajuns 32 de copii, majoritatea de 7 ani, care aveau simptome de infecţie alimentară. Doisprezece au fost internaţi”, a declarat dr. Mihaela Ganea, director medical Spitalul de Boli Infecţioase. Părinţii dau vina pe administratorii firmei de catering. „Fetița mea, care e în clasa a treia, a vomat imediat după ce a mâncat. Au adus-o cu ambulanţa la spital. E clar că de la mâncarea de la catering li s-a făcut rău. Aceeaşi mâncare o primesc copiii de la ambele şcoli. Ar trebui să nu mai avem contract cu aceea firmă. Şcoala a făcut contract”, a spus Nicuţa Borş, mama unei fetiţe de la Şcoala nr. 17, internată în spital. Conducerea Direcției de Sănătate Publică a declanșat o anchetă în acest caz.