22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialO cina cu gasteropode la Trattoria Roma

O cina cu gasteropode la Trattoria Roma

Trattoria Roma, restaurantul deja celebru de pe strada Mihai Eminescu, are, mai nou, un frate in Dorobanti, in locatia fostului Kiraly Csarda. Localul pe doua niveluri este spatios si decorat in stilul sobru-elegant. Din meniu atrag atentia fructele de mare si mancarurile pe baza de peste. Intr-o joi seara la ambele niveluri erau mai multe mese libere, dar pentru o seara de weekend veti avea nevoie de o rezervare. La parter fumatul este interzis, in timp ce etajul este rezervat fumatorilor, o idee mai buna decat impartirea unui spatiu unic in zone pentru fumatori si pentru nefumatori. Decorul este mai degraba conventional, in tonuri de maro inchis cu zone de albastru si grena, mergand mai degraba pe un concept select traditional decat pe unul modern. In contextul acesta, un bust de marmura si doi ingerasi de metal de pe pereti isi gasesc un sprijin in specificul italian al restaurantului, fara sa fie kitsch. Pentru cina am ales ca aperitiv Lumache al Forno, melci la cuptor cu usturoi (la 26 de lei), si un piept de pui la gratar cu salata verde (16 plus 6 lei). Melcii au fost deosebit de gustosi, iar chelnerul mi-a explicat amabil cum sa ii scot din cochilie cu clestele si furculita speciala. Carnea este usor gumoasa, fara sa fie deloc greu de mestecat, iar la gust aduce cu maduva, mai ales in combinatie cu sosul de ulei cu usturoi. Combinatia poate parea grea – aviz celor cu stomac sensibil. Dupa acest aperitiv s-a potrivit foarte bine pieptul de pui, fraged, suculent si condimentat subtil, cu salata verde. Adaugand o crema caramel si un pahar de vin, am ajuns la un total acceptabil de 60 de lei.
Meniul nu este foarte variat, insa in loc ca acest lucru sa fie un dezavantaj, principiul "putine, dar bune" este cat se poate de bine pus in valoare. In afara de aperitive (caracatita la gratar la 26 de lei) si felurile pe baza de peste (stridii la 9 lei bucata, midii la 26 de lei pentru 500 de grame, creveti cu sos de usturoi si ulei la 41 de lei, creveti la gratar la 48), lista cuprinde doar paste si fripturi. Dintre paste, lasagna costa 14 lei, iar spaghetti cu fructe de mare sau macaroanele cu midii si cascaval de oaie sunt 18 lei. Pe ansamblu, restaurantul pastreaza aceeasi simplitate de bun gust cu care cunoscatorii sau obisnuit in localul de pe strada Eminescu.

Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...
Ultima oră
Pe aceeași temă