16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialO chinezoaica in careul de asi

O chinezoaica in careul de asi

» Jucatoarea de tenis Jie Zheng a devenit prima chinezoaica ajunsa in semifinalele unui turneu de Grand Slam dupa victoria in trei seturi, 6-2, 5-7, 6-1, obtinuta pe iarba londoneza de la Wimbledon, in sferturile de finala, in fata cehoaicei Nicole Vaidisova, cap de serie nr. 18. Totodata, asiatica este prima beneficiara a unui wildcard care ajunge in semifinalele unei intreceri de Mare slem.

Jucatoare cu un gabarit redus (1,64 m), Jie Zheng a invins-o pe mult mai inalta Vaidisova (1,83 m), cu un joc solid de pe fundul terenului. "Este incredibil! Nu m-as fi gandit vreodata ca voi ajunge in semifinale", a declarat la finalul meciului Zheng, care era jucatoarea cel mai slab clasata dintre sfertfinaliste, aflandu-se pe pozitia a 133-a in clasamentul WTA.

Chinezoaica a facut totusi parte din Top 30 in 2006, dar in anul urmator a cazut in clasament din cauza unei accidentari care a tinut-o departe de teren timp de peste sase luni. Beneficiara a unui wildcard la aceasta editie a turneului de la Wimbledon, asiatica, in varsta de 25 de ani, a produs senzatie inca de la inceputul turneului, dupa ce a eliminat-o in turul al doilea pe Ana Ivanovici, numarul unu mondial, intr-o maniera categorica, 6-1, 6-4. De altfel, Jie Zheng se afla la cea de-a patra victorie in fata unui cap de serie la Londra, remarcabil fiind ca, inainte de sferturi, nu pierduse nici macar un set. Cea mai buna performanta a unei jucatoare din China la un turneu major a fost calificarea in sferturi a lui Na Li, tot la Wimbledon, in urma cu doi ani.

 

» Pana acum, Jie Zheng si-a asigurat un premiu de 187.000 de lire sterline, iar daca va castiga turneul de la Wimbledon, va primi nu mai putin de 750.000 de lire sterline. Zheng nu va pastra insa nici un ban, ea declarand ca intentioneaza sa doneze aproape toti banii victimelor cutremurului cu epicentrul in provincia chineza Sichuan, care in luna mai a omorat peste 69.000 de oameni. "As vrea sa dau intreaga suma pe care o voi castiga victimelor seismului, dar trebuie sa inapoiez ceva si federatiei (n.r. – care a sponsorizat costurile de calatorie pentru toti participantii la turneu)", a precizat Jie Zheng.

» Surorile Williams, favorite
Jie Zheng va juca in semifinala impotriva americancei Serena Williams (foto), nr. 7 WTA, considerata principala favorita la castigarea trofeului dupa eliminarea capilor de serie Ana Ivanovic (nr. 1), Jelena Jankovic (nr. 2), Maria Sharapova (nr. 3) si Svetlana Kuznetova (nr. 4). Castigatoare la Wimbledon in 2000, 2001, 2005 si 2007, Serena Williams a trecut in sferturile de finala, cu scorul de 6-4, 6-0, de Agnieszka Radwanska (Polonia), a 14-a favorita, si tinteste cel de-al cincilea trofeu pe iarba londoneza. De altfel, multi dintre specialisti au pronosticat o finala intre surorile Williams. Venus Williams, care a invins-o in sferturile de finala, cu scorul de 6-4, 6-3, pe Tamarine Tanasugarn (Thailanda), o va intalni in cealalta semifinala pe Elena Dementieva (Rusia), a cincea favorita, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-7 (6/8), 6-3, de compatrioata sa Nadia Petrova, cap de serie 21.

Cele mai citite

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Scandalos: bătaie cu bâte printre medici și pacienți

Pacienții și medicii au fugit din Spitalul Pantelimon, de frica bătăușilor, iar unii s-au ascuns în băi Scenele șocante, filmate de martori, arată cum mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă