Anca Alungulesei, expert în nutriție și trainer în alimentație raw-vegan, a lansat de curând o carte despre „hrana cea mai inteligentă“ pe care o putem alege, sucurile naturale presate la rece.
„Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas“ îi va ajuta pe toți cei care caută să-și îmbunătățească viața zi de zi, să înțeleagă beneficiile pe care le pot aduce sucurile naturale organismului, dar și cum pot fi introduse acestea cât mai firesc în alimentație.
„Această carte s-a născut din dorinţa mea de a oferi tuturor un ghid practic prin care pot introduce sucurile în alimentaţia de zi cu zi. Conştientizând cât de important este un suc natural, stors prin presare la rece, realizăm, de fapt, că aceasta este o cale minunată de trecere de la starea organismului la bunăstarea acestuia“, spune autoarea în prefața cărții sale.
„Sănătate la Pahar…“ nu este o pledoarie pentru renunțarea la hrana preparată termic sau de origine animală, ci urmărește să-i ofere fiecărui cititor informațiile necesare pentru a înțelege că sănătatea, un tonus foarte bun, energia și buna dispoziție sunt la îndemâna oricui. Anca Alungulesei descrie în prima parte a cărții cum funcționează mecanismele interne ale corpului, din momentul ingerării hranei și până la eliminarea acesteia și impactul pe care-l au sucurile naturale asupra acestor mecanisme. În cea de-a doua parte a cărții, autoarea oferă cititorilor 40 de rețete de sucuri din legume și fructe, în diferite proporții, care pot satisface toate gusturile, dar pot acționa și ca remedii naturale în multe afecțiuni. Fiecare rețetă este însoțită de beneficiile fructelor și legumelor din compoziția sa, dar și de o sugestie de servire a fiecărui suc în parte. Capitolul de rețete este structurat sub forma unui ghid de introducere a sucurilor din legume și fructe, pas cu pas.