18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialNumar record de internari la Ortopedie

Numar record de internari la Ortopedie

» In ultimele zile s-a inregistrat un numar record de cazuti pe gheata, astfel ca Sectia de Ortopedie de la Spitalul Clinic Judetean este supraaglomerata.

Ultimele zile au fost marcate de temperaturi cu multe grade minus, astfel ca numarul persoanelor care au alunecat pe gheata a crescut de la zi la zi. In general, persoanele peste varsta de 60 de ani au fost victime ale ghetusului. Oamenii mergeau la piata sa-si plateasca facturile sau sa aiba grija de nepotei in momentul cu ghinion. In numai 24 de ore, la unitatea sanitara au ajuns 70 de persoane cu fracturi de coloana, bazin si femur. In ultimele zile, saloanele de la Ortopedie au devenit neincapatoare pentru numarul mare de prezentari, astfel ca s-a luat decizia ca o parte din pacienti sa fie transferati intr-un salon apartinand Sectiei Chirurgie 1. Oamenii au neglijat recomandarile medicilor de a reduce pe cat posibil iesirile pe aceasta vreme si de a purta, in cazul in care este absolut necesar sa iasa din casa, incaltaminte adecvata, si s-au trezit intinsi pe strada. O pacienta in varsta de 68 de ani, internata la Ortopedie, a declarat ca a cazut saptamana trecuta, joi.

 

"Veneam de la piata. Am cazut pe gheata chiar in fata blocului, aveam si sacosele in mana. Noroc ca m-a ridicat un cetatean, m-a adus taras pana la usa, iar apoi m-a luat ambulanta si m-a adus la spital", a precizat pacienta. O alta pacienta a cazut saptamana trecuta pe scari. "Nici macar nu era gheata. Am alunecat pe zapada si mi-am rupt piciorul in trei locuri. M-am operat si acum astept sa ies din spital", a precizat femeia, in varsta de 55 de ani. Pacientii ne-au declarat ca sunt tratati bine la spital, insa sustin ca ar mai fi nevoie de asistente. "Sunt angajate putine si nu fac fata. Noi le intelegem, sa stai sa ridici de una singura o batrana este greu. Ar trebui sa mai angajeze", a precizat o alta pacienta internata la Ortopedie.

Nici degeraturile nu au lipsit zilele acestea. In 24 de ore, la Judetean au fost patru astfel de cazuri. Trei au necesitat internare la Sectia de Chirurgie Plastica si un pacient a fost trimis la consult de specialitate. In aceasta perioada, o comisie lua unitatea sanitara la puricat pentru a observa gradul de ocupare a paturilor. Pe baza analizei se va face reorganizarea sectiilor, astfel incat sa nu mai existe situatii in care unele sectii sunt supraaglomerate, iar altele au adresabilitate mica.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă