13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialNu e glumă: Steaua joacă la Buzău!

Nu e glumă: Steaua joacă la Buzău!

Situaţia devine explozivă la Steaua, clubul lui Gigi Becali fiind anunţat ieri că înţelegerea cu Ministerul Apărării privind închirierea Stadionului Ghencea a fost reziliată.

Directorul Departamentul Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a anunţat că FC Steaua trebuie să prezinte până la 31 mai un contract pentru un stadion licenţiat pentru Liga I şi Liga Europa, în caz contrar punându-se problema nelicenţierii. „În momentul de faţă procesul de licenţiere este în plină desfăşurare. Deocamdată, s-a pronunţat doar prima instanţă, urmând ca, la 31 mai, Comisia de Apel să ia o decizie definitivă în ceea ce priveşte licenţierea cluburilor din Liga I. Reprezentanţii clubului Steaua vor fi nevoiţi să prezinte până pe 31 mai un contract de închiriere a unui stadion. Dacă Steaua nu aduce contractul până la acea dată, se va pune problema nelicenţierii”, a declarat Duru.

Pumn de la M.Ap.N.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat, miercuri, într-un comunicat, că FC Steaua a întârziat plata chiriei şi, conform înţelegerii dintre cele două părţi, contractul este reziliat automat. „Potrivit contractului încheiat pentru perioada 07.01.2010-07.01.2014, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA are obligaţia contractuală să achite lunar suma aferentă chiriei, iar în cazul în care societatea comercială (chiriaşul) întârzie plata chiriei mai mult de 60 de zile, contractul de închiriere se consideră reziliat de drept, fără somaţie şi fără a apela la instanţele judecătoreşti. Precizăm că, în momentul de faţă, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA înregistrează întârzieri la plată mai mari de 60 de zile, având datorii ce reprezintă chiria neachitată pentru lunile martie, aprilie 2010 şi penalităţile aferente, în prezent contractul de închiriere fiind reziliat. Totodată, chiriaşul mai are de achitat utilităţi restante către CSA Steaua, în cuantum de 20.000 lei”, menţionează M.Ap.N.

Aceeaşi chirie

Acuzaţi de Gigi Becali că ar fi mărit unilateral chiria la 65.000 de euro, cei de la Ministerul Apărării au explicat că valoarea chiriei pentru Stadionul Steaua este 21.600 de euro. „Ca urmare a derulării, în perioada septembrie-decembrie 2009, a licitaţiei privind închirierea Stadionului Steaua, care cuprinde clădiri şi terenuri în suprafaţă totală de peste 90.000 m.p., aflate în proprietatea statului şi administrarea M.Ap.N. prin CSA Steaua, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a consimţit, prin oferta depusă, să achite lunar o chirie în valoare de 21.600 euro, care a fost stabilită de către un expert autorizat în domeniu. Din echivalentul în lei al acestei sume, 50 la sută se varsă la bugetul de stat şi 50 la sută se virează CSA Steaua. Referitor la informaţia apărută în presă potrivit căreia M.Ap.N. ar fi mărit la 65.000 euro suma pe care o are de plătit SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, precizăm foarte clar că, pe timpul derulării contractului, CSA Steaua nu a modificat clauzele contractului şi nici nu a mărit cuantumul chiriei.” Finanţatorul Gigi Becali a precizat că îşi doreşte să mute echipa Steaua pe o altă arenă, cel mai probabil la Buzău, dar şi să-şi recupereze investiţiile făcute la Stadionul Steaua, cele care nu vor putea fi recuperate, cum ar fi terenurile de antrenament sau nocturna, urmând a fi distruse de el. 

1973 Acesta este anul din care Stea ua joacă pe stadionul Ghencea.

 

Gigi Becali: „Bag plugul şi ar terenurile”

Finanţatorul Stelei spune că nu a plătit intenţionat datoria către M.Ap.N. pentru că oricum dorea să mute echipa la Buzău.

Ministerul Apărării spune că a reziliat contractul cu FC Steaua. Ştiaţi?

Ştiu comunicatul M.Ap.N. Noi le-am trimis o hârtie în urmă cu câteva luni că nu le mai dăm nici un ban până nu ne întâlnim.

De ce?

Pentru că noi am discutat despre o chirie, iar ei mă pun să plătesc 40.000 de euro impozite pe clădirile din Ghencea. Eu le dădeam 22.000 de euro dacă treceau meciurile ca evenimente-spectacole. Iar ei mă pun să plătesc şi impozite pe clădirile şi investiţiile de 10 milioane de euro pe care tot eu le-am făcut. 40.000 impozite şi 25.000 chirie pe lună!

Şi acum ce faceţi?

Oricum plecăm să jucăm la Buzău! Iar dacă nu îmi dau banii pentru ce am făcut eu în Ghencea, terenurile alea frumoase de antrenament şi altele, bag plugul şi le ar! Eu din Ghencea nu voi pleca până nu-mi voi recupera investiţiile. E nocturna pe care trebuie să o iau, sunt investiţiile mele şi mi le voi lua. O voi dezmembra.

O să aveţi probleme cu suporterii şi la Buzău?

Nu o să mai fie nici o problemă cu suporterii. Ei mi-au zis să plec din Ghencea şi i-am ascultat. Ce mai vor de la mine? Să plec de la Buzău nu se poate, că trebuie să mă gonească buzoienii, iar buzoienii mă iubesc.

 

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă