11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialNoul model Dacia, lansat la sfarsitul anului 2008

Noul model Dacia, lansat la sfarsitul anului 2008

Automobile Dacia va lansa, anul viitor, un nou model, in doua volume, a declarat ieri directorul general al companiei, FranIois Fourmont. Grupul francez Renault va creste productia de la Dacia, in anul 2009, la circa 400.000 de unitati.

Productia noului model Dacia in doua volume va incepe in a doua jumatate a anului viitor, a anuntat Fourmont la un seminar pe tema pietei auto din Romania, organizat de Ziarul Financiar. Pretul noului automobil si numele urmeaza sa fie anuntate cu ocazia lansarii. De asemenea, reprezentantii uzinei au afirmat ca tot anul viitor se va afla daca pretul modelului va fi sub 10.000 euro.
Productia noului model nu va afecta fabricarea celorlalte patru modele existente (berlina, break, furgon si pick-up) deoarece compania a investit in cresterea capacitatii de productie, iar liniile de asamblare sunt concepute flexibil, astfel incat sa raspunda cererii pietei pentru unul sau altul dintre modele. Noul model va fi produs pe aceeasi linie de asamblare, insa caroseria va fi produsa pe o linie distincta.

"Anul acesta am investit 250 milioane de euro, pentru anul viitor vom aloca intre 150 si 160 milioane de euro si intentionam sa pastram acest ritm si in urmatorii doi-trei ani", a precizat Fourmont
Compania detinuta de grupul francez Renault intentioneaza sa produca anul viitor circa 350.000 de autovehicule, nivel aproape dublu fata de cel realizat anul trecut. Pentru anul 2009, productia de la Dacia este estimata la aproximativ 400.000 de unitati.
Vanzarile Dacia la nivel mondial au crescut cu 12% in primele noua luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Referitor la lansarea unei noi generatii a modelului Logan, Fourmont a precizat ca planul Dacia nu este de a inlocui vechile modele, ci de a diversifica gama acestora.
"Speram ca Logan sa aiba o durata de viata mai mare de cinci-sase ani, iar acum lucram mai degraba la imbunatatirea gamei decat la inlocuirea acesteia", a spus Fourmont.
Din totalul productiei de la Automobile Dacia pe anul acesta, 55% va fi destinata exportului, urmand ca anul viitor procentul sa creasca pana la 60-65%, iar in anul 2009 acesta va ajunge la 70%, a mai precizat reprezentantul Dacia. La nivelul anului trecut, Dacia a obtinut un profit de peste 100 de milioane de euro.
Automobile Dacia va lansa in primavara lui 2008 al patrulea model din gama Logan, versiunea pick-up, in Romania si in alte trei tari, iar producatorul nu a oferit inca estimari privind cifra de vanzari, asteptand mai intai reactia pietei.
Anul acesta, segmentul masinilor de 10.000 de euro ocupa 75% din piata auto romaneasca, comercializandu-se 27 de modele (17 marci).
Pana la sfarsitul anului viitor, zece companii straine si-au anuntat intentia de a investi pana la sfarsitul anului viitor, in total, 500 de milioane de euro in industria auto din Romania, proiecte care vor genera peste 3.500 de locuri de munca, potrivit directorului Agentiei Romane pentru Investitii Straine, Sorin Vasilescu.

Cele mai citite

Oțelul Galați a transferat un mijlocaș belgian!

Oțelul Galați a anunțat transferul mijlocașului belgian Samy Bourard, un jucător cu experiență internațională, care a semnat un contract până la sfârșitul sezonului. Oțelul Galați...

România la un pas de Visa Waiver: Ambasadorul Muraru anunță îndeplinirea ultimei condiții

În prima parte a anului viitor, românii vor putea călători în SUA, fără vize, transmite Ambasada României în SUA Ambasada României în SUA a anunțat...

Samuel Eto’o, suspendat de FIFA pentru comportament nepotrivit!

Fostul fotbalist de renume și actual președinte al Federației de Fotbal din Camerun, Samuel Eto'o, a fost suspendat timp de șase luni de FIFA...
Ultima oră
Pe aceeași temă