12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialNoul director al CNH, instalat in functie

Noul director al CNH, instalat in functie

Numirea lui Nicolae Dragoi a fost subiectul unor controverse aprige

Inginerul Nicolae Dragoi, persoana propusa de PSD in functia de director general al Companiei Nationale a Huilei Petrosani, si-a preluat postul, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute Consiliul de Administratie al Companiei Nationale a Huilei Petrosani a pus in aplicare Ordinul 453 al ministrului Economiei, Adriean Videanu. Fostul director general al CNH, Daniel Surulescu, a fost numit, tot prin decizia CA al CNH, director adjunct al statiei de salvare miniera Salvamin Petrosani.
Nicolae Dragoi a preluat Compania intr-un moment extrem de delicat, cu un efectiv de aproximativ 11.000 de persoane si la un pas de a ramane fara ajutorul de stat, care este acordat doar pana in anul 2010. Abia numit pe post, noul director al CNH va trebui sa dea piept direct cu partenerul de dialog social, sindicatele, in conditiile in care in data de 16 martie incep negocierile pentru noul cotract colectiv de munca pentru acest an.

 

Sindicatele ameninta cu miscari de protest, daca le nu vor fi aprobate solicitarile. Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului, principalul organism sindical din Valea Jiului nu l-a vrut pe Nicolae Dragoi in aceasta functie, pe motiv ca in acest moment este nevoie de cineva cu experienta, iar presedintele LSMVJ, Zoltan Lacatas l-a sustinut fatis pe actualul director adjunct al Companiei, Constantin Jujan, care va ramane in continuare in acest post. Pe de alta parte, si oficialii PSD au inceput sa puna conditii, pe care noul director al Companiei nu le poate refuza, macar din punctul de vedere al subordonarii politice. "Doresc ca 20% din bugetul Companiei sa se duca spre investitii in sectorul minier", a declarat senatorul Cosmin Nicula, care a fost prezent la "inscaunarea" lui Nicolae Dragoi, alaturi de alti reprezentanti ai PSD din Valea Jiului.

CV
Nicolae Dragoi este inginer miner, absolvent al Facultatii de Mine din cadrul Universitatii Petrosani. Are o vechime in munca de 23 de ani iar cea mai inalta functie ocupata pana in prezent este de sef sector aeraj la Exploatarea Miniera Paroseni. Odata cu preluarea functiei, noul director general al CNH a precizat, cu referire la schimbarile ce urmeaza sa fie operate, ca "nu suntem dispusi sa schibam numai de dragul de a se face schimbari si sa nu credeti ca va fi plina de acum Compania de pesedisti. Vom merge pe baza de profesionalism", a adaugat noul sef al CNH.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă