13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialNoua in Europa!

Noua in Europa!

» Patru echipe feminine si cinci masculine joaca azi si maine in cupele europene.
» Fetele joaca mansa retur a optimilor, baietii sunt "doar" la meciurile din tur.

Oltchim Rm. Valcea, Rulmentul Brasov, HCM Baia Mare, Otelul Galati (la feminin), HCM Constanta, Steaua, UCM Resita, stiinta Bacau si  CSU Suceava (la masculin) sunt cele noua echipe de handbal din Romania care, azi si maine – cu o exceptie –, vor sustine meciuri din cadrul optimilor de finala din cupele europene.
De departe, cel mai greu joc il va avea Oltchim, singura noastra reprezentanta in Liga Campionilor, valcencele urmand a juca acasa un meci cu iz de decisiv impotriva echipei slovene Krim Ljublijana. Ambele formatii au pierdut in prima din cele sase etape din grupele principale, Oltchim la Podgorica (22-23 cu Buducnost), Krim acasa (31-35 cu Gyor), asa ca o a doua infrangere in tot atatea dispute ar putea fi fatala. Meciul va avea loc maine, de la ora 18.45, in sala din Zavoi.

La fel de dificil va fi si pentru Rulmentul, care trebuie sa invinga azi, de la ora 18.00, la Brasov, echipa maghiara Feherep Alcoa, cu care, in tur, a terminat la egalitate (33-33). Brasovencele par a fi in mare forma dupa ce, la mijlocul acestei saptamani, si-au spulberat marea adversara din campionat (41-36 cu Oltchim!), asa ca intrarea in sferturile Cupei EHF este mai mult decat posibila.
Tot azi, la Galati, de la ora 11, intr-o alta disputa romano-maghiara, Otelul va incerca sa recupereze handicapul de cinci goluri din meciul tur cu Debrecen (in Ungaria a fost 34-29 pentru gazde). Intrarea in sferturile Cupei Cupelor poate fi obtinuta daca ne gandim ca, in tur, meciul a fost echilibrat pana in ultimele 3-4 minute, cand gazdele s-au distantat decisiv.

Singurul meci in deplasare al fetelor va avea loc la Leipzig, unde HCM Baia Mare are de aparat un avantaj de patru goluri din mansa tur (cand a fost 27-23 pentru romance). Meciul are loc maine, de la ora 16.00, in optimile Cupei EHF.
In ceea ce-i priveste pe baieti, ei joaca meciurile tur din optimile competitiilor in care am mai ramas in cursa. Azi, Steaua evolueaza la Buzau cu spaniolii de la Valladolid (ora 19.00), in timp ce, maine, HCM Constanta va juca in Cehia, cu Tatran Presov (ora 17.00), ambele jocuri contand pentru Cupa Cupelor. Celelalte trei echipe evolueaza in Challenge Cup: UCM Resita, azi (ora 16.15), acasa, cu macedonenii de la Vardar Skopje, stiinta Bacau in deplasare, maine (ora 17.00) cu grecii de la PAOK Salonic, in timp ce CSU Suceava va disputa ambele manse cu portughezii de la Liberty Bernardo pe teren propriu, pe 21 si 22 februarie.

Meciurile formatiilor Steaua, UCM Resita, Otelul Galati (azi) si Oltchim (maine) vor fi transmise in direct de sport.ro, iar cel al lui HCM Constanta inregistrat, tot maine, de la ora 22.00.

Am primit 41 de goluri la Brasov si nu imi mai amintesc ca Oltchim sa fi primit atatea goluri intr-o alta partida oficiala. Nu am avut un cap limpede nici pe teren, nici pe banca tehnica." Ioan Gavrilescu, presedintele Oltchim

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă