24.8 C
București
joi, 12 septembrie 2024
AcasăSpecialNorvegia: Poliţia a descoperit explozibili la ferma lui Breivik

Norvegia: Poliţia a descoperit explozibili la ferma lui Breivik

Poliţia norvegiană a anunţat marţi că a descoperit şi distrus explozibili depozitaţi la ferma închiriată de Anders Behring Breivik, bărbatul care a recunoscut că este autorul carnagiului ce a făcut 76 de morţi vineri în Norvegia, potrivit Agerpres.

Poliţia a refuzat în schimb să dezvăluie natura şi cantitatea de explozibili în chestiune.

„Explozibili au fost descoperiţi la fermă. Am considerat că era mai bine să nu îi deplasăm şi i-am distrus la faţa locului printr-o explozie controlată”, a declarat Trine Dyngeland, purtător de cuvânt al poliţiei, citată de AFP.

Behring Breivik, care a planificat atentatele de mai mulţi ani, a închiriat o fermă la nord de Oslo, oficial pentru a cultiva legume.

Potrivit mass-media norvegiene, el a închiriat-o de fapt pentru a putea cumpăra îngrăşăminte chimice fără a trezi bănuieli, care i-ar fi servit la fabricarea bombei ce a devastat sediul guvernului vineri, făcând opt morţi.

La începutul lunii mai, el a cumpărat şase tone de îngrăşământ, potrivit Centralei de achiziţii agricole.

După atentatul cu maşină-capcană, el a deschis focul asupra unei adunări de tineri pe insula Utoeya, la circa patruzeci de kilometri de Oslo, făcând 68 de morţi.

În timpul audierilor, Behring Breivik, 32 de ani, s-a declarat angajat într-o cruciadă pentru „a salva Norvegia şi Europa de Vest care se confruntă, printre altele, cu o invazie musulmană”.

El a fost plasat luni în detenţie provizorie pentru o perioadă de opt săptămâni, dintre care primele patru în izolare.

Cele mai citite

Companiile din Ucraina înfruntă criza de forță de muncă: femeile și tinerii, noii eroi ai economiei

Companiile din Ucraina se confruntă cu o criză acută de forță de muncă din cauza războiului cu Rusia, care a provocat pierderi semnificative de...

Dinamo decimată înaintea meciului cu Unirea Slobozia! Șase absenți are echipa lui Kopic

Dinamo se confruntă cu mari probleme de lot înaintea confruntării din Superliga României, etapa a noua, împotriva Unirii Slobozia. Antrenorul Zelijko Kopic va trebui...

Exclusiv Sebastian Ghiță a plătit avocaților Micu și Zarafiu un milion de euro doar pe o instanță, legătura cu dosarul Hideg și Black Cube...

Avocații care îl reprezintă pe Sebastian Ghiță iau peste un milion de euro pe instanță. Este vorba de avocații Bogdan Micu și frații Zarafiu....
Ultima oră
Pe aceeași temă