13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialNokia face angajari in forta

Nokia face angajari in forta

» Nokia a preferat sa lase selectia de personal pe mana AJOFM Cluj, ai carei angajati vor face training cu finlandezii.

» Pentru a creste interesul pentru prima bursa a locurilor de munca, Nokia va organiza tombole cu CV-urile participantilor, cu premii constand in electronice.

Investitia finlandeza de la Jucu se deruleaza potrivit planului initial, fara sa fie afectata, cel putin pentru moment, de criza politica creata de deputatul PD Valeriu Tabara.
Bursa locurilor de munca pentru viitoarea fabrica Nokia de la Jucu va fi organizata exclusiv de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, fara participarea oficialilor companiei finlandeze. "Angajatii AJOFM Cluj vor participa, in prealabil, la un training organizat de specialistii de la Nokia, pentru a sti exact care sunt elementele pe care angajatorul doreste sa le cunoasca pentru a-si selecta primii 500 de angajati", a explicat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj. El a spus ca "la bursa se vor organiza standuri de prezentare a companiei, din diverse perspective si prin mijloace diverse, de la pliante la filme si prezentari de caz". O alta informatie este aceea ca furnizorii de servicii ai Nokia nu si-au manifestat interesul de a participa la manifestare, desi in prima faza s-a anuntat aceasta posibilitate. In cele din urma, estimarile arata ca acestia ar putea oferi alte 700-800 de locuri de munca pe langa cele 500 oferite de Nokia in mod direct. "Cu toate acestea, reprezentantii firmei Nokia ne-au explicat ca ei cunosc foarte bine profilul angajatilor cautati de partenerii lor, astfel incat daca vor fi cazuri de CV-uri care nu se potrivesc posturilor oferite de ei direct, dar sunt compatibile cu partenerii lor, acestea vor fi transmise companiilor furnizoare de servicii conexe", a mai detaliat Don.
Din punct de vedere tehnic, selectia de personal se va materializa prin completarea unui chestionar realizat de specialistii in resurse umane ai companiei Nokia, precum si prin interviuri facute de angajatii AJOFM, care vor colecta, totodata, si CV-urile personalizate ale solicitantilor. "Acestea vor fi adunate intr-o urna din care, la final, vom extrage CV-uri pentru diverse premii, constand in echipamente tehnice produse de Nokia", a explicat Don.
Structura locurilor de munca oferite de Nokia acopera intreaga paleta de domenii, cuprinzand de la muncitori necalificati pana la posturi de management. Totodata, potrivit lui Don, "documentele colectate vor fi transmise catre Nokia, care pana la acea data intentioneaza sa angajeze un intreg departament de resurse umane, format din romani, pentru a procesa intreaga baza de date". Totodata, o buna parte dintre primii 500 de angajati ai Nokia vor beneficia de cursuri de formare si perfectionare in strainatate la cele zece fabrici ale concernului din intreaga lume.

» Evaluatori romani

Bursa locurilor de munca pentru Nokia va fi organizata exclusiv de catre AJOFM Cluj, fara participarea oficialilor companiei finlandeze. Specialistii clujeni vor participa, in prealabil, la un training organizat de la Nokia.

» Miza pe teren

Demararea constructiilor pentru capacitatile Nokia din comuna Jucu intarzie cu cel putin doua saptamani dupa ce ordonanta de Guvern care stabilea trecerea terenului de peste 160 de hectare din domeniul public al statului roman in domeniul privat al Consiliului Judetean Cluj a fost amanata in plenul Camerei Deputatilor, dupa un discurs al deputatului democrat de Timis Valeriu Tabara, care a sustinut ca pe terenul din comuna clujeana ar exista o statiune didactica experimentala "de talie mondiala" si ca rectorul Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara, in administrarea careia se afla terenul, ar fi fost fortat sa semneze asocierea cu Nokia. Informatiile au fost, insa, negate de rector. Ieri, liderul PD, Emil Boc, a declarat ca discursul lui Tabara nu reprezinta pozitia partidului si ca deputatul timisean va fi sanctionat de conducerea PD.

Cele mai citite

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...

Un nou cutremur în zona Vrancea. Ce intensitate a avut

Un cutremur s-a produs duminică, 29 septembrie, la ora locală 15:23, în zona seismică Vrancea. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru...

Nicolae Ciucă le-a transmis liderilor liberali din teritoriu să formeze majorități de dreapta

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis liderilor din teritoriu să caute să facă alianțe și majorități cu partidele de dreapta, potrivit unor stenograme de...
Ultima oră
Pe aceeași temă