13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialNoaptea Sanzienelor la Muzeele Minovici

Noaptea Sanzienelor la Muzeele Minovici

Noaptea Sanzienelor va fi sarbatorita, in aceasta seara, la Muzeele Minovici, printr-un program special care se va avea loc in gradina muzeelor. Organizatorii evenimentului, Asociatia "Prietenii Muzeelor Minovici", au specificat ca aceasta petrecere marcheaza revenirea in circuitul cultural a doua muzee, Muzeul de Arta Populara si Muzeul de Arta Veche, cu toate ca ele mai au inca nevoie de lucrari de restaurare si de aceea nu pot fi vizitate in acest moment decat partial. Atmosfera creata de organizatori pentru aceasta seara este una de povesti. Oaspetii vor fi intampinati de catre Sanzienele-gazda, imbracate special pentru acest eveniment de catre studentii sectiei de design vestimentar ai Facultatii de Arte Plastice. Aici ei vor putea admira expozitii de pictura, de arta ambientala si design de lumina, vor putea rasfoi carti despre Sanziene si despre familia Minovici sau vor putea urmari spectacolul "Cantecul pamantului" pe muzica lui Grigore Lese. Organizatorii au mai pregatit si momente coregrafice puse in scena de Andreea Duta si Liliana Iorgulescu, sotia ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu. z

sambata

11.00    dezbatere despre     situatia medicilor
    pensionari
Spitalul "Dr. Victor Babes"
Asociatia Medicilor Pensionari din Romania "Sfantul Luca" organizeaza masa rotunda cu tema "Situatia medicului pensionar in anul 2007".

12.00    exercitiu
    romano-francez
Constanta
Pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu vor avea loc manifestari prilejuite de exercitiul bilateral romano-francez Chasseur Accompli 2007.

duminica

12.00    monitorizarea justitiei
Sediul GDS
Coalitia pentru o Guvernare Curata impreuna cu SoJust au decis crearea unei initiative pentru o Justitie Curata (IJC). Inaintea publicarii raportului Comisiei Europene, ICJ prezinta propriile rezultate ale monitorizarii unor probleme importante din domeniul justitiei.

21.45    avanpremiera film
Cinema E-Uranus
Filmul "Cocosul decapitat", in regia lui Radu Gabrea, proiectat pentru prima data in Romania in deschiderea TIFF, ruleaza in avanpremiera si la Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă