16.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialNoaptea Muzeelor atrage vizitatori

Noaptea Muzeelor atrage vizitatori

Evenimentul propune publicului expoziลฃii diversificate, spectacole, proiecลฃii ลŸi evenimente speciale interactive.

Noaptea muzeelor se desfฤƒลŸoarฤƒ în întreaga Europฤƒ, iar în acest an peste 3.000 de muzee îลŸi vor deschide porลฃile simultan în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”. La Cluj-Napoca, publicul poate vizita Muzeul Naลฃional de Istorie a Transilvaniei, secลฃia de farmacie, Muzeele Universitฤƒลฃii BabeลŸ-Bolyai ลŸi Muzeul de Artฤƒ. Festivalul Noaptea Muzeelor se desfฤƒลŸoarฤƒ simultan în peste 3.000 de muzee din Europa ลŸi se bucurฤƒ în fiecare an de un interes deosebit din partea publicului ลŸi a mass-media. Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaลฃionale a Muzeelor, instituite de Consiliul Internaลฃional al Muzeelor (ICOM), care are loc pe 18 mai. În anul 2011, Noaptea Muzeelor este pentru prima datฤƒ patronatฤƒ oficial ลŸi de ICOM.

Oferta muzeelor clujene

Muzeul de Artฤƒ invitฤƒ publicul la expoziลฃia „Henri Cartier-Bresson în… Oltenia. Fotografii de Victor Boldâr” cu de 50 fotografii alb-negru. Publicul va putea urmฤƒri în cadrul evenimentului expoziลฃia „Maica Domnului în arta contemporanฤƒ maghiarฤƒ”, organizatฤƒ în colaborare cu Galeria Forrás din Budapesta, lucrฤƒri de picturฤƒ, graficฤƒ ลŸi sculpturฤƒ realizate de 25 de artiลŸti maghiari contemporani. Totodatฤƒ, va fi deschisฤƒ expoziลฃia „Ion Grigorescu – colecลฃia Mircea Pinte” ลŸi un interviu cu artistul realizat de Cฤƒlin Stegerean. Publicul va putea admira ลŸi expoziลฃia de artฤƒ contemporanฤƒ internaลฃionalฤƒ „Am luptat cu X ลŸi X a învins”, prezentatฤƒ de artistul-curator Raphael Vella. „Expoziลฃia este inspiratฤƒ de un ลŸlagฤƒr rock and roll numit «I Fought the Law» care a avut multe versiuni de cover,” spun reprezentanลฃii.

File de istorie

Turnul Croitorilor oferฤƒ publicului expoziลฃii de biecte dacice, care deja au fost scanate în format 3D, vizionarea unor proiecลฃii cu imagini ale ruinelor cetฤƒลฃilor dacice din Munลฃii OrฤƒลŸtiei, precum ลŸi cu reconstituirile 3D ale acestora; proiecลฃii cu imagini 3D ale pieselor dacice din vitrine. Muzeul Farmaciei aduce în faลฃa publicului o realฤƒ istorie a farmaciei din Transilvania, prin obiecte farmaceutice ce provin din colecลฃia profesorului Iuliu Orient.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ