25.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialNoapte însângerată, înainte de Crăciun, pe șoselele din România. O fată de...

Noapte însângerată, înainte de Crăciun, pe șoselele din România. O fată de 18 ani și alte două persoane au murit. Peste 20 de oameni sunt răniți

Mai multe accidente extrem de grave s-au produs, în noaptea de joi spre vineri, pe drumurile publice din România.

Primul dintre ele s-a înregistrat pe șoseaua E85, dintre Ploiești și Buzău, la intrarea în Buzău. Un autoturism având la bord cinci tineri din Focșani, care se întorceau acasă, a izbit parapetul metalic care desparte sensurile de mers. În accident a murit o fată de 18 ani, aflată pe bancheta din spate, care a fost efectiv străpunsă de o bară metalică din parapet.

Mașina în care se aflau tinerii este un autoturism Audi A4. Cei cinci tineri se întorceau de la Câmpina, acolo unde șoferul este cursant al Școlii de Subofițeri de Poliție „Vasile Lascăr”. Din motive deocamdată necunoscute, conducătorul auto, în vârstă de 21 de ani, a intrat în parapetul metalic, la urcare pe pasarela de intrare în Ploiești.

Câteva ore mai târziu, vineri dimineață, în județul Mehedinți, două microbuze care veneau din sensuri opuse s-au ciocnit frontal în zona localității Butoiești. Doi oameni au murit și alți 17 sunt răniți. Se pare că responsabilitatea accidentului îi revine unuia dintre cei doi șoferi, care condusese pe un traseu foarte lung, venind din Italia și a adormit la volan.

Politistii spun ca barbatul a intrat pe contrasens si a lovit apoi microbuzul care circula regulamentar. Anchetatorii nu exclud insa nici posibilitatea ca ceata densa sa fie una dintre cauzele accidentului.

La fata locului au intervenit 5 ambulante, un echipaj SMURD si doua echipaje de la descarcerare. 5 dintre victime au fost transportate la Drobeta Turnu-Severin pentru ingrijiri medicale, iar alte opt au fost duse la Filiasi.


Citește și: 11 șoferi sunt urmăriți penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală, după accidentul în lanț de pe autostrada A2

11 conducători auto sunt urmăriți penal pentru ucidere în culpă și vătămare corporală, după accidentul în lanț produs pe autostrada A2.  În acest dosar, instructorul auto Ilie Marin Țîră, care se afla la volanul primei mașini implicate în accident, din capul coloanei, a declarat, pentru RL, că are calitatea de martor.


Pe autostrada A2 circulația este blocată, vineri dimineață, pe sensul de mers spre Constanța, la kilometrul 82, în zona localității Drajna, după ce un autoturism a lovit un utilaj care împrăștia sare pe carosabil. Ulterior, alte mașini s-au ciocnit de cele care erau deja blocate înaintea lor. Conform primelor informații, două persoane ar fi rănite.

Accidentul de pe A2, de vineri dimineață, seamănă foarte mult cu cel înregistrat pe aceeași autostradă la data de 5 noiembrie. În accidentul produs din 5 noiembrie au fost implicate 29 de automobile care s-au ciocnit în lanț.

Cauza evenimentului a fost neadaptarea vitezei la condiţiile meteo dificile, cu ceață și polei, vizibilitatea fiind redusă, în acea zi de noiembrie, sub 20 de metri.


Citește și  OPINII pe această temă: Poliția Rutieră e condusă de incompetenți sadea și asta ucide pe șosele

Știa măcar Poliția Rutieră că e ceață pe autostradă, înainte să se producă carambolul cu 4 morți și să curgă apelurile disperate la 112? Poliția Rutieră stă doar la ciupeală și niciodată nu este acolo când e nevoie de ea pentru că e condusă de șefi total incompetenți.

Dacă Poliția Rutieră nu ar sta numai la ciupeală și ar avea un plan bine pus la punct, pentru a vâna și scoate de pe șosele șmecherii inconștienți și teribiliștii iresponsabili, dar și pentru a asista șoferii în condiții speciale, nu am mai avea cei mai mulți morți în accidente rutiere din Europa.


 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Cum integrăm mobilierul din lemn masiv pentru a crea interioare unice

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă