22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialNicoleta Grasu, bronz continental la 35 de ani!

Nicoleta Grasu, bronz continental la 35 de ani!

Delegatia Romaniei a obtinut prima medalie continentala la Campionatele Europene de atletism care se desfasoara la Goteborg, in cea de-a patra zi a competitiei.
In finala probei feminine de aruncare a discului, care s-a desfasurat dupa o furtuna extrem de puternica, Nicoleta Grasu si-a adjudecat medalia de bronz cu o performanta de 63,58 m, reusita chiar din prima incercare. „Este un rezultat foarte frumos, care ma bucura cu atat mai mult cu cat l-am obtinut dupa nastere. A fost dificil sa-mi reintru in forma pentru ca in primul rand am luat foarte mult in greutate, chiar in momentul de fata aflandu-ma in plina lupta cu kilogramele in plus. Astazi (n.r. – ieri) insa m-am simtit excelent si am vrut sa obtin totul. Sunt constienta ca poate din acest motiv am facut si cateva greseli, dar totul este bine cand se termina cu bine”, a declarat Nicoleta Grasu imediat dupa incheierea probei. Pentru atleta noastra, la 35 de ani una dintre veteranele lotului Romaniei prezent in Suedia, aceasta este a doua medalie de bronz europeana, prima fiind obtinuta in 1998 la Budapesta. Nicoleta Grasu mai are insa in palmares alte doua importante trofee, tot de bronz, adjudecate la Campionatele Mondiale din 1999 si 2001.
Titlul a fost cucerit de tanara rusoaica Daria Pishchalnikova, in varsta de 21 de ani, care a aruncat 65,55 m, doborandu-si propriu record personal, iar argintul de germanca Franka Dietzsch (64,35 m).

Marian Oprea ataca astazi titlul european

In aceeasi zi, aproape concomitent cu finala probei feminine de disc, s-au desfasurat calificarile de la triplusalt masculin, unde Marian Oprea, vicecampion olimpic la Atena, a obtinut fara probleme accesul in ultimul act, care va avea loc astazi. Reprezentantul nostru, cotat cu sanse reale la titlu chiar daca vine dupa o accidentare ce l-a tinut pe tusa aproape doua luni, si-a realizat baremul de 16,95 m, el sarind 17,05 m din a doua incercare. Suedezul Christian Olsson, principalul adversar al lui Oprea la medalia de aur, si portughezul Nelson Evora au sarit insa din prima 17,51 m, respectiv 17,13 m, iar Alexander Sergeiev a reusit 17,13 m din a doua incercare. Batalia pentru podium va incepe de la zero, iar orice rezultat este posibil. Sa reamintim ca Marian Oprea are resurse sa invinga, cea mai buna performanta a sa din acest sezon fiind 17,37 m, iar recordul personal – 17,81 m. Aseara, Viorica Tigau, Adina Anton si Alina Militaru au evoluat in calificarile de la saritura in lungime.
Astazi vor mai lua startul stafeta noastra masculina, in calificarile de la 4×400 m, Felicia Moldovan in calificarile de la aruncarea sulitei, Alina Gherasim la maraton si Cristina Casandra in finala de la 3000 m obstacole. Maine Corina Dumbraveanu va ataca o medalie in finala de la 1500 m, unde a acces a sasea dupa ce in serii a realizat cel mai bun timp al sau din acest sezon.

Cele mai citite

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă