17.9 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialNicolas Sarkozy face apel la "sânge rece" şi "demnitate" în cazul lui...

Nicolas Sarkozy face apel la „sânge rece” şi „demnitate” în cazul lui Dominique Strauss-Kahn

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a lansat marţi un apel la „muncă, sânge rece, curaj, unitate”, dar şi la „demnitate”, în contextul în care cazul directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, afectează întreaga clasa politică, a declarat un reprezentant al majorităţii, citat de AFP, potrivit Mediafax.

„Sângele-rece, curajul, unitatea şi, aş adăuga, demnitatea, este linia de conduită a majorităţii”, a declarat Sarkozy, fără să citeze numele lui Dominique Strauss-Kahn, în trimpul unui mic dejun cu oficiali din cadrul majorităţii UMP (dreapta).

Dominique Strauss-Kahn, prezentat de unele sondaje drept câştigător în alegerile prezidenţiale din 2012, în faţa preşedintelui Nicolas Sarkozy, a fost arestat sub acuzaţia de agresiune sexuală, sechestrare şi tentativă de viol asupra unei tinere, într-o cameră a unui hotel din New York. El a negat toate faptele de care este acuzat şi va pleda nevinovat.

El şi-a petrecut, deja, prima noapte în închisoarea Rikers Island din New York, după ce judecătoarea în faţa căreia a fost prezentat i-a refuzat eliberarea sub cauţiune.

De la sfârşitul săptămânii, Guvernul şi conducerea Partidului Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) au făcut apel la reţinere şi la respectarea prezumţiei de nevinovăţie în acest caz.

„Oamenii sunt preocupaţi de dificultăţile din viaţa lor cotidiană. Noi trebuie să conducem această ţară, suntem tari ca munţii, şi cred că nu doar de la sfârşitul acestei săptămâni”, a continuat preşedintele, citat de aceeaşi sursă.

„Trebuie să urmăm această linie, avem o muncă de făcut”, a adăugat el, citând reuniunile G8 şi G20.

Franţa deţine, în prezent, preşedinţia Grupului celor opt cele mai industrializate ţări din lume (G8) şi G20 (care include şi ţările emergente). Un summit G8 este prevăzut, peste zece zile, la Deauville (nord-vest), la care urma să participe şi directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Cele mai citite

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă