22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialNicolae Marasescu, in spatele campaniei de denigrare a presedintelui!

Nicolae Marasescu, in spatele campaniei de denigrare a presedintelui!

Federatia Romana de Atletism va mai avea lider doar pana la finalul acestei saptamani, cand se vor incheia Campionatele Europene in sala de la Birmingham, daca Ilie Floroiu, actualul presedinte al FRA, nu va renunta la intentia sa de a demisiona din functie. Si, dupa toate aparentele, constanteanul este mai hotarat ca niciodata sa plece, fara sa-l intereseze vidul de putere pe care-l va lasa in urma sa.
Intrebarea de ce pleaca Floroiu fara sa se uite in spate persista, mai ales ca in ultima vreme s-au vehiculat tot felul de zvonuri. Varianta cea mai mediatizata a fost cea potrivit careia nu a mai fost sustinut de cei alaturi de care a pornit in campania electorala. In nenumarate randuri s-a afirmat in mass-media ca principalul vinovat pentru retragerea lui Floroiu a fost Titi Mihail, directorul tehnic coordonator al loturilor nationale, initial principalul sustinator al presedintelului FRA.

Titi Mihail a ramas alaturi de Floroiu

Am incercat sa aflam cum au stat lucrurile chiar de la federalul asupra caruia planeaza "vina" ca ar lasa federatia fara lider. Ieri, inainte de plecarea la Europenele de la Birmingham, Titi Mihail a acceptat, in premiera, sa vorbeasca despre situatia de la Federatie: "Lucrurile sunt mult mai simple decat par la prima vedere. Imediat dupa ce Floroiu a castigat alegerile, a inceput o campanie sistematica de denigrare a acestuia in mass-media, in spatele careia s-a aflat, dupa cum stie toata lumea, Nicolae Marasescu (n.r. – fostul secretar general al Federatiei Romane de Atletism). Motivul era clar: fosta conducere dorea sa revina la carma Federatiei. Profitand de faptul ca Floroiu a apucat la un moment dat sa spuna ca-si da demisia, campania s-a inasprit, iar in final, dupa ce s-a imbolnavit si de stomac pe sistem nervos, Ilie a hotarat sa demisioneze. Odata Floroiu distrus, s-a incercat si se incearca denigrarea mea, numai ca eu nu sunt nici sensibil, nici bolnavicios si nici nu plec urechea la minciunile spuse de unii sau de altii. Ilie Floroiu mi-a fost si imi este in continuare foarte bun prieten, iar aprecierile Iolandei Balas potrivit carora noi am distrus ceea ce au facut ei sunt nefondate". Cat despre sansele fostei conduceri de a reveni in fruntea FRA, mai exact a lui Nicolae Marasescu, pentru ca Iolanda Balas a declarat ca nu mai doreste sa fie sefa la Federatie, Titi Mihail a evitat sa ofere pronosticuri. "Daca Marasescu va fi ales de Adunarea Generala, atunci va fi presedinte. Deocamdata insa nimeni nu poate face supozitii. Dupa plecarea lui Ilie Floroiu, pe care se pare ca nimic nu-l va mai face sa se razgandeasca in privinta demisiei,  interimatul va fi asigurat de persoana care va fi desemnata de Consiliul Federal, pentru ca in statutul Federatiei nu se specifica nimic concret vizavi de o asemenea situatie", a mai spus Titi Mihail.
Pentru atletismul romanesc, saptamana viitoare se anunta extrem de tensionata. In vidul de putere creat de foarte probabila demisie a lui Ilie Floroiu ("completat" de faptul ca FRA este singura federatie care de aproape un an nu are secretar general) vor trebui analizate si rezultatele de la Campionatele Europene in sala, care nu se anunta prea imbucuratoare.

Nicolae Marasescu: "De doi ani nu mai am legaturi cu Federatia"

"De doi ani nu mai am nici o legatura cu Federatia Romana de Atletism. Nu fac parte din nici o structura a acestui for si nimeni nu mi-a mai cerut parerea in nici un domeniu", a spus Nicolae Marasescu vizavi de afirmatiile lui Titi Mihail ca s-ar afla in spatele unei campanii de presa indreptate impotriva lui Ilie Floroiu. In legatura cu o eventuala candidatura a sa la presedintia FRA, fostul secretar general a evitat un raspuns: "Deocamdata, Federatia are un presedinte, iar cine vorbeste de noi alegeri spune prostii. Ilie Floroiu trebuie sa ramana in fruntea atletismului si nu trebuie sa ne gandim ca o sa plece. Ilie a zis de mai multe ori ca demisioneaza si a ramas".

Cele mai citite

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...
Ultima oră
Pe aceeași temă