22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialNicolae Gioga, dorit la lot

Nicolae Gioga, dorit la lot

Victoria Elisabetei Lipa si a echipei sale in alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Canotaj ar putea readuce in cadrul colectivelor tehnice ale loturilor noastre reprezentative antrenori de valoare ignorati in ultimii ani de fosta conducere a FRC, in ciuda rezultatelor de exceptie pe care le-au inregistrat. "Nu ne putem permite sa nu folosim toti specialistii pe care ii avem pentru pregatirea echipelor noastre. In cel mai scurt timp ii voi contacta pe antrenorii Nicolae Gioga (n.r. – 47 de medalii cucerite cu lotul national feminin de canotaj, dintre care cinci titluri olimpice; dupa ce a fost indepartat de la carma reprezentativei Romaniei in 2003, a antrenat in China si Iran) si Adrian David (n.r. – pana in 1996 secretar general al FR de Canotaj; fost tehnician al lotului Romaniei, plecat in Australia, unde a pregatit cu succes echipajele feminine de dublu-vasle si dublu-vasle categorie usoara de la Antipozi; nominalizat in 2006 de forul international de canotaj la titlul de «antrenor al anului»). Evident, nu-l putem indeparta de la conducerea lotului olimpic pe Mircea Roman, care a demonstrat ca face treaba foarte buna pe acest post, dar impreuna vom stabili strategia pentru relansarea canotajului romanesc", a spus Elisabeta Lipa.

Pentru seful FRC, prioritatea numarul zero ramane amenajarea unei piste olimpice de canotaj, un proiect despre care se vorbeste de ani de zile, dar care nu a avansat nici macar pe hartie. "Nu stiu daca din postura de presedinte al Federatiei de Canotaj voi putea face mai multe decat din cea de vicepresedinte  (n.r. – functie detinuta anterior), pentru ca intai de toate conteaza numele pe care il ai. Un lucru este cert: la palmaresul canotajului romanesc avem nevoie sa organizam concursuri de amploare si la noi acasa", a mai spus Elisabeta Lipa, fara a da detalii despre intentiile sale in aceasta directie.

 

» Lipsa de antrenori, una dintre problemele cu care se confrunta de ani buni canotajul romanesc, se pare ca va fi rezolvata de fosta canotoare, hotarata sa faca tot ce-i va sta in putinta pentru a readuce in tara tehnicienii care pregatesc nationalele altor tari.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...
Ultima oră
Pe aceeași temă