18.1 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecial"Nenea Boc-Boc" ridica un bloc in centrul Clujului

„Nenea Boc-Boc” ridica un bloc in centrul Clujului

Firma sotiei liderului PDL Cluj, Daniel Buda, construieste in centrul orasului o cladire de birouri cu parter si sase etaje. Vecinii sustin ca sunt terorizati de constructori, bucati de materiale de constructie cazand repetat pe acoperisurile lor. Deputatul promite ca acoperisurile vor fi reparate.

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor si seful organizatiei PDL Cluj, Daniel Buda, a creditat firma sotiei sale cu un milion de euro pentru a ridica o cladire de birouri cu parter si sase etaje in centrul Clujului. Noua constructie a starnit insa protestele vecinilor, care se plang ca sunt terorizati de constructorii angajati de firma Silver Development. Compania cu pricina apartine sotiei deputatului Buda.
Constructorii au ajuns in conflict cu vecinii lui Daniel Buda pentru ca nu au folosit plase de protectie, desi acestea sunt obligatorii la o asemenea lucrare. Astfel, bucati din diferite materiale de constructii au cazut direct pe acoperisurile celor 17 familii care locuiesc in imobilul de pe strada Dorobantilor numarul 50. "Ne-am saturat. Am un nepot care deja cand se trezeste zice «nenea Boc-Boc», ca tot bocanesc astia pe sus. Zilele trecute, a cazut o bucata de beton chiar langa copil, care era in curte, cu sotul.

 

La alti vecini, astia le-au stricat hornurile si acoperisurile si le-a plouat in casa", spune Maria Cornea, una dintre locatarele imobilului vecin. "Pe aici, in curte, era o mizerie de nedescris de la santier. De-abia ieri (n.r. – luni), dupa ce i-am chemat pe cei de la Inspectoratul in Constructii, au pus plase de protectie", se plange o alta femeie care locuieste in cladire, Cornelia Salajan. Oamenii spun ca, dupa ce au inceput sa se planga jurnalistilor, de o zi, muncitorii de pe santier au inceput sa refaca hornurile distruse si sa inlocuiasca tiglele crapate. La fata locului au sosit si angajati ai Inspectoratului de Stat in Constructii. Inspectorii au dispus ca dirigintele de santier sa ia masuri pentru protejarea cladirilor invecinate, inclusiv instalarea unor plase de protectie si curatarea gramezilor de resturi care raman la finalul fiecarei zile. Construirea cladirii este finantata chiar de catre deputatul Daniel Buda.

 

Potrivit declaratiei sale de avere, publicata pe site-ul Camerei Deputatilor, el a imprumutat firma Silver Development cu suma de un milion de euro. Daniel Buda a devenit milionar in euro dupa ce a ajuns deputat. Banii sai provin din tranzactii imobiliare cu terenuri si cu cladiri. Una dintre cladirile a caror vanzare a umplut conturile deputatului clujean este chiar cea situata pe strada Dorobantilor numarul 48, pe locul careia se ridica noul bloc. Aici, in apropierea Palatului de Justitie, a functionat cabinetul de avocatura al lui Daniel Buda, care, intre timp, a devenit notar. Potrivit declaratiei de avere publicate pentru mandatul precedent de deputat al lui Daniel Buda, liderul PDL Cluj a obtinut doua milioane de euro din vanzarea mai multor terenuri si cladiri tocmai catre firma Silver Development, a sotiei sale, Liliana Buda, pe care acum a imprumutat-o ca sa construiasca imobilul de birouri din centrul orasului Cluj. Deputatul PDL a spus ca acele doua milioane de euro pe care le-a incasat de la Silver Development provin dintr-un imprumut bancar.

» Reparatii
Deputatul Daniel Buda a declarat ca executantul lucrarii va repara toate pagubele produse vecinilor sai. "Vom face totul la loc, chiar mai mult decat atat. Din cate stiu, o parte din probleme au si fost rezolvate. Nu intra in discutie, nimeni nu va avea de suferit pierderi materiale de pe urma acestui santier", le-a declarat jurnalistilor deputatul Buda.

Cele mai citite

Daniel Paraschiv a marcat primul său gol pentru Real Oviedo! – VIDEO

Daniel Paraschiv, atacantul monitorizat atent de selecționerul Mircea Lucescu, a reușit primul său gol în tricoul lui Real Oviedo, echipa din liga secundă a...

Daniel Paraschiv a marcat primul său gol pentru Real Oviedo! – VIDEO

Daniel Paraschiv, atacantul monitorizat atent de selecționerul Mircea Lucescu, a reușit primul său gol în tricoul lui Real Oviedo, echipa din liga secundă a...

Bucureștenii, pe cale de a atinge standardele europene: Venituri medii anuale de peste 18.500 de euro, conform unui studiu

Pentru prima dată, locuitorii Bucureștiului au ajuns la venituri medii anuale disponibile de peste 18.500 de euro, un nivel comparabil cu media din Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă