24.6 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăSpecialNelu Iordache, audiat la DNA

Nelu Iordache, audiat la DNA

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost audiat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), informează Mediafax.

 La ieşirea de la DNA, Iordache a declarat că nu a făcut afaceri cu Dorin Cocoş şi că nu o cunoaşte pe Elena Udrea. El a refuzat să dea detalii suplimentare cu privire la motivul pentru care a fost chemat în faţa procurorilor.

La DNA a fost audiat, luni, şi omul de afaceri Ovidiu Tender. Surse din DNA au spus că acesta a fost citat să dea declaraţii în dosarul în care a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar care s-a adresat iniţial soţului Alinei Bica.

Citeşte şi: Tender, la ieşirea de la DNA: Sunt bucuros de arestarea Alinei Bica

Nelu Iordache, care controlează firma de construcţii Romstrade, firmă aflată în insolvenţă, este judecat, din aprilie 2013, într-un dosar în care este acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune, în legătură cu deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, de aproximativ 22 de kilometri.

Într-un alt dosar, Nelu Iordache este judecat, din mai 2014, pentru fapte de corupţie privind lucrări de modernizare a 148 de kilometri din DN 67C Transalpina, fiind acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave. Alături de acesta sunt judecaţi firma Romstrade şi mai mulţi şefi de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Pe de altă parte, Nelu Iordache ar fi, potrivit unor surse judiciare, unul dintre oamenii de afaceri şantajaţi de Dan Voiculescu, prin ameninţări cu campanii de discreditare în presă dacă nu încheie contracte de publicitate cu trustul media controlat de el.

Cele mai citite

Șoc electoral în Franța: partidul lui Le Pen cade răpus de stânga franceză (Exit-poll)

Partidul lui Marine Le Pen se prăbușește pe locul 3, după primele estimări de la ieșirea de la urne Alianța de stânga și centriștii...

Premierul francez Gabriel Attal, pas înapoi: își va da demisia luni dimineață

Președintele Emmanuel Macron va avea pe masă demisia lui Attal, luni dimineață Premierul Attal a anunțat că își va exercita atribuțiile în continuare, atât cât...

Euro în scădere, pe fondul pregătirilor pentru blocajul post-electoral din Franța

Moneda euro a alunecat duminică, după ce proiecțiile de la alegerile din Hexagon, au indicat o evoluție neașteptat de puternică pentru Noul Front Popular de...
Ultima oră
Pe aceeași temă