11 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialNegociere cu o singura sursa pentru un contract de 40 milioane de...

Negociere cu o singura sursa pentru un contract de 40 milioane de euro

Societatii „Contrans Ilfov” SA i-a fost atribuit un contract de 40 milioane euro pentru executarea lucrarilor de amenajare a drumurilor interioare si tehnologice, in cartierul „Henri Coanda”. Actiunile „Contrans Ilfov” sunt detinute in proportie de 100% de Consiliul Judetean Ilfov, componenta Adunarii Generale a Actionarilor din aceasta societate fiind stabilita prin hotarare a Consiliului Judetean Ilfov, in sedinta de consiliu.
ANL nu stie cine executa lucrarile

Atribuirea contractului s-a facut prin negociere cu o singura sursa, criteriile fiind legate de negocierea preturilor si a conditiilor contractuale. Conform contractului, firma respectiva va trebui sa amenajeze drumurile interioare, de acces si tehnologice, insumand circa 28 de kilometri. De asemenea, lucrarile de sistematizare verticala, umpluturile de pamant pentru drumurile si spatiile verzi urmand sa fie executate de aceeasi firma.
Conform deciziilor Agentiei Nationale de Locuinte, amenajarea drumurilor interioare revine localitatilor, mai precis consiliilor judetene. Insa banii pentru aceste lucrari sunt platiti catre consiliile locale tot de catre ANL. Cu toate ca ANL finanteaza aceste lucrari, reprezentantii acestei institutii nu cunosteau detalii despre aceste lucrari, nici despre sumele care au fost sau urmeaza sa fie platite.
Lucrarile de amenajare a drumurilor se desfasoara in etape, in functie de finalizarea lucrarilor la reteaua de canalizare, gaze, apa si telefonie, dar si de conditiile din teren, vreme etc. Durata lucrarilor, prin contract, este de 37 de luni, incepand cu noiembrie 2005. Ansamblul de locuinte „Henri Coanda” se construieste pe un teren in suprafata de 104 ha, amplasat in partea de nord a Capitalei, in zona complexului Sere Pipera-Aeroportul Baneasa-Orasul Voluntari. Terenul este impartit in doua zone, aflate in administrarea Primariei sectorului 1 Bucuresti si a orasului Voluntari, judetul Ilfov. Astfel, 50,9 ha apartin sectorului 1 al municipiului Bucuresti si alte 53,3 ha orasului Voluntari. Proiectul cartierului prevede constructia a 1158 de case, din care 816 locuinte individuale, 178 locuinte cuplate si 169 locuinte insiruite.

Drumurile tehnologice au fost executate de aceeasi firma

SC „Contrans Ilfov”, specializata in constructii, echipamente, scule si utilaje, poduri, drumuri si cai ferate, este desprinsa din fosta Regie Autonoma de Drumuri si Poduri Ilfov in anul 1998. Aceeasi firma a executat, inainte de semnarea acestui contract de 40 de milioane euro, anumite drumuri tehnologice si alte lucrari in urma cu trei ani, cu ocazia inaugurarii cartierului de catre fostul ministru MTCT, Miron Mitrea.
„Despre acest contract trebuie sa cereti detalii de la Consiliul Judetean Ilfov. Noi doar executam lucrarea. Din cate cunosc, legea permite atribuirea contractului prin negociere cu o singura sursa, dupa anumite criterii. Lucrarea este de anvergura, se desfasoara dupa un proiect executat de "Proiect" Bucuresti. Se desfasoara in etape. Banii sunt alocati de catre ANL, prin consiliile locale, in baza situatiei de teren, de executia lucrarilor etc.
Din noiembrie 2005 au mai fost facute unele lucrari si vor continua in primavara, imediat ce conditiile meteorologice vor permite acest lucru”, a declarat Gheorghe Alionte, director general „Contrans Ilfov”.
Lucrarile de constructie din zona cartierului „Henri Coanda” au fost intarziate in repetate randuri de lipsa fondurilor, din cauza retrocedarilor de terenuri (procese inca in derulare), dar si a altor scandaluri legate de un management defectuos (lucrari derulate fara obtinerea tuturor autorizatiilor necesare). Reprezentantii MTCT si ANL au afirmat ca proiectul va continua si va fi finalizat.

Cele mai citite

Sancțiuni impuse de SUA, Marea Britanie și Australia pentru combaterea grupului de infractori cibernetici ruși Evil Corp

SUA, Marea Britanie și Australia au impus sancțiuni împotriva a șapte cetățeni ruși și a două companii aparținând unui agent FSB (Serviciul Federal de...

Liga Campionilor: Real Madrid și Bayern Munchen au pierdut în deplasare

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi Bayern Munchen, performera primei etape, au pierdut meciurile susţinute în deplasare, miercuri seara, în etapa a doua a Ligii...

Alina Bica scapă de executarea unei pedepse de patru ani de închisoare cu executare

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a scăpat de executarea pedepsei de patru ani de închisoare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Curtea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă