17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialNavrom Bac Galaţi a decis reluarea curselor cu bacul peste Dunăre, inclusiv...

Navrom Bac Galaţi a decis reluarea curselor cu bacul peste Dunăre, inclusiv pentru autovehicule

Navrom Bac Galaţi a decis reluarea curselor cu bacul, peste Dunăre, inclusiv pentru autovehicule, după o lună în care activitatea a fost oprită din cauza podului de gheaţă şi a sloiurilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Potrivit directorului Navrom Bac Marilena Vasilache, cursele de pe malul gălăţean pe cel tulcean se desfăşoară doar pe timpul zilei, între orele 7:00 şi 18:00, când sloiurile pot fi văzute, însă transbordarea poate fi afectată dacă vor apărea sloiuri de mari dimensiuni în zona de tranzit.

Armatorii şi agenţii economici din zona Galaţi – Brăila acţionează în continuare cu trei remorchere şi patru împingătoare pentru a mărunţi bucăţile de gheaţă cuprinse pe o lungime de 40 de kilometri, pe Dunărea fluvială.

Conform adjunctului Căpităniei Galaţi, Virgil Ciobanu, se acţionează şi cu navele Galaţi 3, Târgu Ocna 6, Buşteni, Mercur, Măcin, Luncaviţa şi Săcele, nave aparţinând atât AFDJ Galaţi, cât şi CNFR Navrom şi Şantierului Naval Damen Galaţi.

În paralel cu această acţiune, se încearcă spargerea gheţii în zona Cotul Pisicii – Tulcea, unde acţionează navele Perseus, Hercules, Gheorghieni şi Grozavu, care vin dinspre Tulcea spre Galaţi, scopul lor fiind mărunţirea gheţii, pentru ca apoi sloiurile să se verse în mare prin cele două canale, Sulina şi Chilia.

Cursele cu bacul între Galaţi şi Tulcea au fost suspendate din 7 februarie, din cauza condiţiilor meteorologice, după data respectivă fiind asigurate doar curse pentru pasageri, efectuate cu un împingător.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă