13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialNavele construite în Galaţi ajung în Norvegia

Navele construite în Galaţi ajung în Norvegia

Seria de 6 nave pentru platformele din Marea Nordului e realizată de şantierele din Galaţi şi Gorinchem.

 

A avut loc prima lansare la apă din acest an, nava „World Diamond”, construită pentru o companie norvegiană, fiind prima dintr-o serie de şase nave de aprovizionare a platformelor de foraj din Marea Nordului. Un astfel de tip de navă are lungimea de 80 de metri, lăţimea de 16 metri şi pescajul de 6 metri.

Principala funcţionalitate a navei va fi transportul la şi de la platformele de foraj din Marea Nordului al diverselor mărfuri, de la carburanţi, alimente şi apă potabilă la saramură, ciment, barită sau noroi de foraj. Cu aceste nave se operează şi schimburile de tură ale echipajelor platformelor. Nava are în dotare şi instalaţii performante pentru stingerea incendiilor, putând participa şi la operaţiuni de salvare atunci când situaţia o impune. Nava e dotată şi cu echipamente pentru depoluarea marină.

Nava „World Diamond” este realizată prin  colaborarea dintre şantiere navale din grupul olandez „Damen”, şantierul din Gorinchem, (Olanda), care a realizat proiectarea şi asigură principalele echipamente, şi şantierul de la Galaţi, care construieşte nava. Toate cele şase nave construite pentru compania norvegiană „World Wide Supply” vor fi lansate la apă în acest an. „Este o navă de aprovizionare a platformelor de foraj maritime şi va naviga între zonele de coastă şi platforme. Personal, cunosc grupul Damen de foarte mulţi ani. Cred că prima dată am fost la Galaţi în 2003. Ştiu că şantierul de la Galaţi este foarte bun, ştiu şi calitatea cu care se lucrează aici şi, nu în ultimul rând, Damen a venit cu un preţ competitiv pentru navă”, a declarat Steiner Kulen, reprezentantul „World Wide Supply”. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă