19 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialNaufragiati in galaxie

Naufragiati in galaxie

Cu doua zile inainte de confruntarea cu Steaua de la Bucuresti, contand pentru etapa a III-a a grupei E a Ligii Campionilor, Real Madrid pare un gigant adormit. Elevii lui Fabio Capello au facut un joc execrabil pe El Coliseum, din Getafe, pierzand cu 0-1 partida cu formatia la care este legitimat si internationalul roman Cosmin Contra.
„Nu avem scuze pentru infrangerea cu Getafe. Gazdele au jucat cu mai multa dorinta si viteza, si au castigat pe merit. Imaginea echipei mele a fost de groaza. Am evoluat prost, jucatorilor le-a lipsit agresivitatea. Trebuie sa uitam de Getafe si sa ne gandim la ziua de marti, cand avem un meci important cu Steaua”, a declarat Capello la finalul intalnirii.
Incapabile sa construiasca cat de cat ceva periculos, vedetele Realului s-au afundat rand pe rand in anonimat. Nici golul fundasului gazdelor, Alexis, nu a avut puterea sa-i trezeasca. Capello a simtit ca este dominat si a incercat sa riposteze. A introdus trio-ul de atac Raul, Robinho, Ronaldo, insa efectul in jocul „galacticilor” a fost zero. Ba mai mult, fara evolutia excelenta a fundasului central Ivan Helguera, introdus titular dupa o absenta de sase luni, Realul ar fi luat-o si mai rau pe coaja. „Agresivitatea celor de la Getafe nu ne-a lasat sa jucam un fotbal mai calm”, justifica Capello o infrangere, prima in actualul campionat, pe care au pus-o in scena „galacticii” Casillas Ð Mejia, Helguera, Raul Bravo, Roberto Carlos Ð Emerson, Diarra (Raul 46'), Beckham (Robinho 67'), Guti, Cassano (Ronaldo 46') Ð Van Nistelrooy.

„Madridul lui Capello se prabuseste”
Presa spaniola e extrem de acida la adresa jocului elevilor lui Fabio Capello. „Asta e Real?”, a titrat cotidianul „AS”, care vorbeste despre „ex-fotbalul lui Capello”, in timp ce jurnalul madrilen „El Mundo” subliniaza: „O noua situatie ridicola pentru Real Madrid”. „La Razon” scrie ca „Madridul lui Capello se prabuseste”, iar „El Mundo Deportivo” descrie partida drept „dezastruosul meci al lui Real Madrid”. Concluzia o trage „Marca”: „Real Madrid a naufragiat in toate aspectele jocului”.
In ciuda infrangerii cu Getafe, gigantul Real se poate trezi oricand sa dea lovitura, cu atat mai mult cu cat, pentru intalnirea de la Bucuresti, tehnicianul italian al clubului cu cele mai multe trofee castigate in Liga Campionilor se bazeaza pe un lot valoros, in randul caruia sunt toate sansele sa revina, dupa o accidentare, si mijlocasul Reyes, cel mai in forma jucator al spaniolilor in acest sezon.

Lyon se clatina, dar triumfa, Dinamo Kiev se tine tare
Celelalte doua componente ale grupei E a Ligii Campionilor continua sa contabilizeze victorii in campionatele proprii. Francezii de la Lyon s-au clatinat acasa in fata lui Saint Etienne, dar au invins cu 2-1 si raman lideri detasati in clasament. Evenimentul meciului a fost ratarea unui penalty de catre „spaima portarilor”, brazilianul Juninho. Minunea nu a durat insa prea mult, mijlocasul lui Lyon marcand golul izbavirii cu doua minute inainte de final. In Ucraina, Dinamo Kiev l-a batut pe fostul antrenor al Stelei, Oleg Protasov, chiar la el acasa. Elevii lui Demianenko s-au impus in fata celor de la Dnepr cu 2-0 si raman pe locul doi, la egalitate de puncte cu Sahtior, depasiti la golaveraj de echipa lui Lucescu si Marica, acesta din urma autor al unui gol pentru „mineri” in meciul cu Metalist Harkov.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă