16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialMP al Spaniei deschide sezonul european al F1

MP al Spaniei deschide sezonul european al F1

Grand Prix-ul Spaniei, prima etapa europeana si a cincea a Marelui Circ, programata la acest sfarsit de saptamana, este privit ca un nou start de catre echipele de Formula 1, care vor prezenta la Barcelona ultimele imbunatatiri ale monoposturilor lor. "Programul primelor patru curse a fost foarte dificil pentru toata lumea, asa ca revenirea in Europa seamana cu un start «proaspat»", a spus Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre, in timp ce Mario Thiessen, seful BMW-Sauber, considera ca, "in mod traditional, MP al Spaniei reprezinta al doilea start al sezonului". Echipele care au dominat Formula 1 in ultimii ani, Ferrari, McLaren-Mercedes, BMW-Sauber si Renault, asteapta cu speranta debutul sezonului european, dupa ce au fost surclasate de Brawn GP, Toyota sau Red Bull in primele patru etape din 2009.

 

Startul lansat al echipei lui Ross Brawn, "ajutat" de unele solutii inovatoare, aflate la limita regulamentului, a declansat o contraofensiva tehnologica in randul "granzilor". Controversatul difuzor, piesa considerata a fi in spatele performantelor liderului clasamentului pilotilor, Jenson Buton, a fost copiat rapid de mai multe echipe, care asteapta acum sa experimenteze "minunea".
 Ferrari, campioana mondiala en-titre, pregateste un pachet important de modificari, ce include un dublu difuzor, pe modelul celui folosit de Brawn GP, dupa ce in primele patru curse a acumulat doar 3 puncte, cu care ocupa penultimul loc in clasamentul constructorilor, aproape cel mai slab inceput de sezon din istoria "calutului cabrat".
Calificarile Grand Prix-ului spaniol vor avea loc sambata, de la ora 15.00, iar cursa, duminica, de la aceeasi ora.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă