0.6 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăSpecialMorții din Transnistria nu pot respinge florile ipocriților de la Chișinău |...

Morții din Transnistria nu pot respinge florile ipocriților de la Chișinău | COMENTARIU DW

Noul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a depus flori la monumentul polițiștilor moldoveni uciși de cazacii mercenari în timpul războiului din Transnistria, arată un comentariu publicat de Deutsche Welle.

Acest gest simbolic s-a produs la data de 2 martie. Dar cu o lună în urmă, Igor Dodon depusese flori și la monumentul cazacilor de la Bender.

Simultan, dincolo de Nistru, la Tiraspol, în baza unui „decret” al șefului grupării separatiste, Vadim Krasnoselski, este marcată „ziua începutului respingerii agresiunii ample a Republicii Moldova” împotriva autoproclamatei republici moldovenești nistrene. Prin același decret, semnat la sfârșitul lunii februarie 2017, Krasnoselski a instituit „ziua Rusiei” în calendarul sărbătorilor oficiale din Transnistria, subliniază comentariul semnat de Vitalie Călugăreanu.

Războiul de la Nistru a izbucnit la 2 martie 1992 după ce un detașament de cazaci, înarmați de fosta Armată a 14-a a Rusiei, au atacat secția de poliție din Dubăsari, luând ostatici 32 de polițiști. Ulterior, în 2003, președintele de atunci al Dumei de Stat a Rusiei, Ghennadi Selezniov, a recunoscut, în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău, că „Rusia a fost nevoită să declanșeze războiul de la Nistru, pentru a zădărnici unirea Moldovei cu România”, explică articolul publicat de Deutsche Welle.

Cele mai citite

Hezbollah a lovit o sinagogă din orașul israelian Haifa

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că o sinagogă a fost lovită de o salvă "semnificativă" de rachete lansate de mişcarea islamistă libaneză Hezbollah asupra...

Bela Karolyi, antrenorul Nadiei Comăneci, a murit la vârsta de 82 de ani

Karolyi şi soţia sa Martha au antrenat multiple medaliate olimpice cu aur şi campioane mondiale în SUA şi România, inclusiv pe Nadia Comăneci şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă