19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMoratoriu asupra Tratatului CFE

Moratoriu asupra Tratatului CFE

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, ieri, un moratoriu Tratatului Fortelor Conventionale din Europa semnat in 1990, sustinand ca statele membre NATO care au aderat la acest pact nu l-au ratificat si nu au respectat clauzele sale, relateaza Reuters. "Statele membre NATO construiesc baze la frontierele noastre fli chiar intentioneaza sa instaleze elemente antiracheta in Polonia si Cehia. In acest context, consider ca este prioritar sa declaram un moratoriu implementarii de catre Rusia a prevederilor acestui tratat pana cand toate statele din lume vor ratifica si vor incepe implementarea stricta a acestuia", a declarat Putin in discursul sau anual in fata Camerelor reunite ale Parlamentului rus.
Putin sustine ca statele membre NATO nu respecta prevederile Tratatului, iar situatia este inrautatita de planul Statelor Unite de amplasare a elementelor antiracheta in Polonia si Cehia.
"Propun discutarea acestei probleme la Consiliul NATO-Rusia si, in cazul in care nu se vor inregistra progrese la negocieri, chiar suspendarea obligatiilor care decurg din Tratat", a continuat liderul rus.
Liderul de la Kremlin a prezentat in fata celor doua Camere reunite ale Parlamentului discursul sau anual catre natiune, amanat cu o zi din cauza funeraliilor lui Boris Eltin.
Putin a tinut sa precizeze ca "este prea devreme" pentru a-si face testamentul politic, dar a subliniat ca pronunta ultimul sau discurs. "Viitorul discurs catre natiune va fi facut de noul presedinte." Mesajul a fost inteles de cei prezenti ca un semn ca presedintele nu are intentia sa abandoneze viata politica.

Cele mai citite

Menține igiena și siguranța cu săpunuri și dezinfectanți de top de la Sanito.ro

În contextul actual, asigurarea unei igiene riguroase este mai importantă ca niciodată. De la birouri și spații comerciale, până la utilizarea acasă, produsele Sanito.ro...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...

Rațiu, dorit în cele mari campionate ale Europei!

Andrei Rațiu a făcut un meci mare în La Liga, la începutul acestei săptămâni, iar prestația sa nu a trecut neobservată. Presa din Spania...
Ultima oră
Pe aceeași temă