35 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialMizeria din spital, motiv de cearta intre medici

Mizeria din spital, motiv de cearta intre medici

»  Un nou scandal a izbucnit ieri la sectiile de obstetrica-ginecologie de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

»  Spiritele s-au incins dupa o sedinta in care conducerea unitatii a anuntat schimbarile care se vor face la cele doua sectii.

Nemultumirea medicilor vine, in primul rand, de la faptul ca se va incepe cu renovarea sectiei de la etajul 7, care oricum a mai fost supusa unor transformari de-a lungul timpului, si nu cu cea condusa de dr. Lazar Irimiea, unde conditiile hoteliere sunt de nedescris. De asemenea, medicii au fost iritati de faptul ca managerul unitatii sanitare, dr. Danut Capatana, a declarat ca la obstetrica-ginecologie "e jeg", iar in privat conditiile sunt excelente. La finalul sedintei de ieri, la care au participat medici de pe cele doua sectii, conducerea spitalului a fost acuzata de dezinteres fata de ceea ce se intampla cu sectiile de obstetrica-ginecologie. Unul dintre medicii de pe sectia de  obstetrica-ginecologie condusa de dr. Lazar Irimiea s-a enervat si, de fata cu presa, care astepta pe hol sa intre la conferinta de presa organizata saptamanal in ziua de marti, i-a spus managerului spitalului ca, daca asa vorbeste despre unitatea pe care o conduce, ar trebui sa-si dea demisia. Dr. Capatana a ramas fara replica in fata iesirii medicului specialist.

Silenzio stampa
Pentru a afla mai multe despre situatia reala de la cele doua sectii, am incercat sa purtam o discutie cu dr. Mircea Dan Cucu, cel care i-a  sugerat managerului sa demisioneze. Numai ca nu am reusit sa aflam prea multe, medicul spunand ca nu face declaratii de presa. Reamintim ca in urma cu cateva luni a fost formulat un ordin prin care medicii nu nu au voie sa faca declaratii de presa, ci doar purtatorul de cuvant sau echipa manageriala a unitatii sanitare. Din discutia pe care am avut-o, totusi, pe fuga, ce-i drept, cu medicul respectiv, a reiesit faptul ca exista o nemultumire vizavi de niste declaratii pe care dr. Capatana le-ar fi facut la un post de televiziune.

 

"Eu va spun din start ca nu fac nici un fel de declaratie, vorbiti cu sefii de sectie sau cu purtatorul de cuvant", a precizat dr. Cucu. Intrebat care sunt, de fapt, nemultumirile, medicul a precizat ca este vorba de acea emisiune: "A spus ca un membru al familiei a nascut la privat in conditii excelente, apoi a precizat ca in spital este mizerie, e jeg. Ar trebui sa-si dea demisia, dupa parerea mea", a mentionat medicul suparat pe atitudinea managerului in emisiunea TV.

Reorganizare doar pe hartie
Managerul spitalului, dr. Capatana, a declarat ca are in plan reorganizarea sectiilor pentru reabilitarea sectorului de obstetrica si ginecologie, insa deocamdata nu s-au primit fonduri de la Ministerul Sanatatii in acest sens. "Deocamdata facem un plan pe hartie. Desi medicii au fost reticenti, noi le-am spus ca ei vor fi consultati tot timpul, deoarece sunt sectiile la care ei isi desfasoara activitatea", a declarat dr. Capatana. Cat despre iesirea dr. Cucu, managerul unitatii sanitare a precizat ca nu baga de seama cand cineva tipa la el si ca in general oamenii opun rezistenta la schimbare.

 

» "Ne Imbolnavim aici, de la mucegai"
Problemele la obstetrica-ginecologie nu sunt de azi, de ieri. Sunt circuite care trebuie puse la punct cat mai curand, pentru ca mamele si nou-nascutii sa poata beneficia de conditii de cazare si medicale de exceptie. Pacientii de pe sectia de la etajul 6 sunt extrem de nemultumiti de conditiile pe care sunt nevoiti sa le suporte. "Cred ca nu s-a renovat de cand s-a dat in folosinta. Poate acum mai dau si ei niste bani pentru reparatii, ca ne imbolnavim aici, de la mucegai", a precizat o pacienta internata in luna ianuarie. O alta pacienta este nemultumita pentru ca este curent in salon, dar si pe hol. "Geamul este spart si este frig. La toaleta nu sunt conditii, saltelele si paturile arata foarte rau. Trebuie sa se faca ceva si aici", a declarat Anca Marinescu.

» Numar de paturi redus
Prin aceste lucrari de reabilitare se va micsora numarul de paturi, desi in prezent exista un deficit de spatiu raportat la numarul de paturi. Masura prevede reducerea cu 15 paturi, astfel incat fiecare sectie sa ajunga la 60 de paturi, acesta fiind un alt aspect care ii nemultumeste pe medici. Mai mult decat atat, medicii au ramas uimiti cand au auzit ca se va incepe cu renovarea de la etajul 7, spunand ca este de neinteles ocolirea etajului 6.

Cele mai citite

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, din nou fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în mai...

Rusia – Ucraina, ziua 859: Moscova susține că a distrus 36 de drone în vestul țării

Rusia a afirmat luni dimineaţa că a distrus în timpul nopţii 36 de drone ucrainene lansate asupra regiunilor din vest, la frontiera cu Ucraina. Sistemele...

Cota jucătorilor români în Transfermarkt – noul târg de cai  

Lăsând deoparte ipocrizia, Campionatul European de fotbal a ajuns în minunata lume nouă un târg de cai. Echipa României, cu cea mai joasă cotă...
Ultima oră
Pe aceeași temă