25.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialMircea Geobama

Mircea Geobama

A inceput marele spectacol electoral! A sosit din nou circul! Veniti sa vedeti ce n-ati vazut! Inghititorii de vorbe, iluzionistii cu promisiuni, dresorii de fraieri, aburitorii de creduli, imblanzitorii de oligarhi, jonglerii cu ciolane, vorbitorii la bec, bagatorii de seama si mancatorii de cacao, toti in marele si nesfarsitul spectacol de circ electoral cu titlul "Abracandidabra"!

Pe primul loc in topul show-urilor de lansare este, de departe, Nati Meir. Acest personaj exotic, a carui coafura il baga in dilema si pe cel mai mare frizer de la cooperativa Igiena, a sustinut unul dintre cele mai zguduitoare discursuri politice auzite vreodata, din care citez: "Daca cineva crede ca io m-am gandit c-o sa fie usor, nu stiti, ca cineva din voi spune ca e misto… ba ca n-am nici o sansa. Ne vedem in noiembrie si tineti minte trei cuvinte: Nati Meir presedinte!". Beton! Super tare! Spectacolul care a urmat a fost delirant de-a dreptul. La final a aparut pe scena o cantareata pe care putinele haine de pe ea o recomandau pentru alta meserie, total diferita de cea de cantareata, careia, la un moment dat, candidatul lansat i-a indesat intre cupele sutienului niste hartii de 50 sau 100 de euro, spre hazul asistentei, uluirea telespectatorilor si bucuria sutienului si asa greu incercat de sarcina pe care o avea de sustinut.

 

Gestul acesta il recomanda definitiv pe dl Nati Meir pentru functia de presedinte al republicii, republica definita intr-un mod inubliabil de gazda show-ului, renumita Monica Columbeanu, care a spus: "Republica este spatiu public si o vom da uitarii in forma sa de functionare, complet eronata, de pana acum si o vom inlocui cu o societate de-adevaratelea, condusa de Nati Meir, pe care cu siguranta ni-l vom aminti mereu si-l vom vota".
Mai mult de atat nu se poate, e destul. Daca ajunge presedinte dl Meir, eu as vedea-o pe Monica Columbeanu prim-ministru, sediul guvernului mutat in Bamboo, iar tara toata transformata in club de noapte. Macar am duce-o intr-o distractie de zile mari.

Alt mare spectacol de lansare care ne-a marcat a fost cel de la Romexpo, unde 7.000 de infocati suporteri pesedisti au strigat uniti in cuget si simtiri de organizatorul Marean Vanghelie pentru candidatul partidului la Cotroceni, Mircea Geoana. Ce valuri de emotie, ce avalanse de pupaturi, ce infocate strangeri de mana! Discursurile nu s-au lasat mai prejos. L-au ciuruit pe Basescu si Ion Iliescu, si Adrian Nastase, si Mircea Geoana. S-a tras din toate pozitiile. si cu ironie, si cu ura, si cu sictir, in fine, cu munitia specifica luptei electorale scapate din lesa, ca sa-l parafrazez pe candidat. Faptul ca insusi parintele partidului, Ion Iliescu, l-a anuntat pe Mircea Geoana la candidatura ne face sa credem ca e atat de mare dorinta PSD-ului de a scapa de Basescu incat s-a trecut peste orice asperitati si bariere, s-a facut fratie si s-au unit toti pentru unul, doar, doar si-or invinge cosmarul comun cu numele de Basescu.

 

Caci, daca nu-l inving, nea Hrebenciuc a spus-o clar, PSD-ul zboara de la Guvern. si atunci va fi mare deranj in partid. Practic, Mircea Geoana isi joaca toti banii pe o singura carte. Daca castiga, castiga tot, daca pierde, pierde tot. Nu e cale de mijloc. Cred ca de asta si-a facut acea cruce mare inainte de a cuvanta in fata multimii infocate. Probabil, consilierii americani i-au spus ca ei il ajuta sa faca la fel ca Obama, dar pe romani sa voteze la fel ca americanii nu poate sa-i faca decat Dumnezeu.

P.S. 1. Capacitatea de a invata si a asculta, caracteristica lui Mircea Geoana, despre care vorbea Ion Iliescu in discursul de lansare, ne releva urmatoarea concluzie. In caz de victorie, PSD-ul va schimba un presedinte jucator cu un presedinte ascultator.

2. Ca sa fie si mai evidenta apropierea de modelul american, consilierii electorali ai PSD au decis ca pe parcursul campaniei electorale sa-i fie schimbat numele lui Mircea Geoana in Mircea Geobama. In semn de solidaritate si sprijin, pana la alegerile din noiembrie, si presedintele SUA a acceptat sa-si schimbe numele din Barack Obama in Barack Ogeoana.

Toni Grecu
Toni Grecuhttp://toni-grecu
Toni Grecu, comentator
Cele mai citite

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Entuziasm și recunoștință din partea președintelui Iohannis, premierului Ciolacu și președintelui Senatului Ciucă după calificarea României în optimi la EURO 2024

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, au transmis, miercuri, mesaje de felicitare echipei naţionale de fotbal pentru calificarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă