20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialMircea Diaconu, trimis în judecată pentru CONFLICT de INTERESE

Mircea Diaconu, trimis în judecată pentru CONFLICT de INTERESE

Senatorul PNL  DIACONU MIRCEA a fost trimis in judecata pentru cinci fapte de conflict de interese. Intre acestea figureaza faptul ca , in calitatea sa de director al Teatrului Nottara , si-a numit sotia, actrita Diana Lupescu, pe functia de  regizor artistic, desi nu indeplinea conditiile legale. In plus, a dispus plati de drepturi de autorim catre sotia sa, fara a respecta legislatia.

El a fost declarat si incompatibil de Agentia Nationala de Integritate, confirmat prin hotarare definitiva de Inalta Curte de Casatie si Justie deoarece ocupa concomitent functia de parlamentar si de director de teatru. Senatul a refuzat sa puna in aplicare decizia judecatoreasca, motiv pentru care CSM a sesizat Curtea Constitutionala, care a decis: Mircea Diaconu este incompatibil. Cu toate acestea, Diaconu inca figureaza ca senator, fapt  pentru care Romania va fi criticata in raportul de tara din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare din cadrul comisiei Europene.

Citeşte şi CCR: Mircea Diaconu îşi PIERDE MANDATUL de senator. Cum comentează şeful ANI şi care este REACŢIA lui Victor Ponta

FAZ – EXCLUS din Parlament: Judecătorii CCR, ÎMPOTRIVA lui Mircea Diaconu

 În comunicatul Parchetului se precizeaza: „Inculpatul DIACONU MIRCEA (senator în Parlamentul României), în calitate de director al Teatrului „C.I. Nottara”, a participat la negocierea condiţiilor contractuale şi apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având ca obiect realizarea de către soţia sa a unui spectacol, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

Tot în calitate de director al teatrului, inculpatul a participat la negocierea condiţiilor contractuale pentru punerea în scenă a altor 3 spectacole, după care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu soţia sa, care urma să îndeplinească diverse funcţii (cum ar fi: regizor, scenograf, colaborator şi colaborator-actor), contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru acesta”.

Descarcă rechizitoriul de trimitere în judecată a senatorului Mircea Diaconu.

 De asemenea, procurorii sustin in rechizitoriu ca la data de 13 august 2007, în calitate de director al teatrului, inculpatul  DIACONU MIRCEA a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la această instituţia publică de cultură (după ce, anterior, aprobase şi tematica de concurs pentru regizorul artistic şi cunoştea cu exactitate că numai soţia sa se va prezenta la această competiţie pentru promovarea în funcţie), i-a acordat calificative maxime, iar apoi a emis o decizie de promovare a soţiei sale, act administrativ în baza căruia acesta a realizat un folos material direct concretizat în creşterea salarială aferentă.

Potrivit probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, prin cele 4 contracte acordate de către inculpatul DIACONU MIRCEA, a fost realizat un folos material penrtu soţia sa în cuantum total de 29.112 lei.

Dosarul va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie deaorece Mircea Diaconu este (inca) senator.

Cele mai citite

Ludovic Orban: Voi fi un preşedinte „de multe ori surprinzător”, prezent, implicat, simţitor

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi-a depus, sâmbătă, candidatura pentru funcţia de preşedinte al României, susţinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptă şi PNŢ Maniu-Mihalache,...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...

Israelul va da un „răspuns pe măsură” Iranului după atacul cu rachete

Israelul "pregăteşte un răspuns" după atacul cu rachete lansat marţi asupra teritoriului său de Iran, a anunţat sâmbătă un responsabil militar israelian, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă