8.5 C
București
marți, 7 ianuarie 2025
AcasăSpecialMircea Andrei (PDL) respinge acuzaţiile legate de reţinerea lui Nicolescu

Mircea Andrei (PDL) respinge acuzaţiile legate de reţinerea lui Nicolescu

Senatorul PDL de Dâmboviţa Mircea Andrei, acuzat de liderul PSD, Victor Ponta, şi de Arhiepiscopul Argeşului IPS Calinic că ar avea legătură cu reţinerea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a declarat că învinuirile care i se aduc sunt nefondate şi lipsite de maturitate, informează Mediafax.

„Le consider imature pentru oameni calificaţi şi nu cred că le face cinste să facă astfel de afirmaţii. De altfel, este tipic în aceste situaţii să nu dai niciodată vina pe tine, să găseşti neapărat un alt vinovat pe care evident îl scoţi în faţă ca tu să fii cumva nepătat, neşifonat.Victor Ponta este un politician imatur căruia îi mai trebuie vreo zece ani ca să ajungă la condiţia de lider de partid. Nu pot să iau în seamă ce a spus, îi ignor aceste afirmaţii. Afirmaţiile IPS Calinic sunt «pro causa», cum se spune, şi nu ştiu ce caută un înalt prelat în discuţii de natură politică. Eu cred că prietenia de 20 de ani şi ceva cu domnul Constantin Nicolescu l-a determinat să facă o greşeală gravă pentru o înaltă faţă bisericească şi să se amestece într-o lume în care în mod normal nu ar avea ce să caute”, a declarat Mircea Andrei, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, miercuri, referindu-se la situaţia preşedintelui CJ Argeş, că refuză să creadă în coincidenţe, menţionând că, din câte înţelege, Constantin Nicolescu (PSD) este supus unei anchete „extrem de ciudate” la 24 de ore după protestul muncitorilor de la Mioveni.

De asemenea, Ponta spunea că senatorul Mircea Andrei (PDL) „a anunţat cu săptămâni înainte repercursiunile pe care le vor suferi atât arhiepiscopul de aici, preşedintele Consiliului Judeţean şi orice altă persoană din judeţ care nu ascultă ordinele”.

„Faptul că faimosul deja, legendarul senator Mircea Andrei (PDL), faimos în sens negativ, în sensul nenumăratelor fapte ilegale comise şi nenumăratelor controverse în care a fost implicat, a anunţat cu săptămâni înainte repercursiunile pe care le vor suferi atât arhiepiscopul de aici, preşedintele Consiliului Judeţean şi orice altă persoană din judeţ care nu ascultă ordinele, nu cred că toate acestea reprezintă o coincidenţă. În rest nu vreau să comentez mult mai mult”, afirma Ponta.

Totodată, Arhiepiscopul Argeşului IPS Calinic declara că a fost sunat de senatorul Mircea Andrei şi avertizat că va începe un „război” imediat după ce l-a schimbat din funcţia de vicar pe preotul Nicolae Brânzea, reproşându-i deficienţe în activitate.

Arhiepiscopul a mai susţinut că preotul Brânzea este vărul senatorului PDL Mircea Andrei.

La sfârşitul anului trecut, IPS Calinic l-a schimbat pe preotul Nicolae Brânzea din funcţia de vicar al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, reproşându-i nereguli în activitate, inclusiv în cea de profesor la Facultatea de Teologie. La jumătatea lunii ianuarie, Nicolae Brânzea a demisionat din funcţia de şef de catedră la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Piteşti.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA Piteşti, după ce a fost audiat timp de aproximativ patru ore la sediul Serviciului Teritorial DNA Piteşti şi au fost făcute percheziţii atât la biroul acestuia, cât şi la locuinţa sa din municipiul Piteşti.

La ieşirea din sediul DNA, Nicolescu, vizibil emoţionat, a fost întrebat de jurnalişti pentru ce a fost reţinut, răspunzând: „Pentru că am muncit 45 de ani”.

La insistenţele jurnaliştilor legat de acuzaţiile care îi sunt aduse, preşedintele CJ Argeş le-a spus acestora: „O să afllaţi”.

El a fost urcat cu cătuşe la mâini în duba Poliţiei şi dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

Iniţial, surse judiciare afirmau că Nicolescu a fost reţinut într-un caz care ar viza o sponsorizare acordată de CJ Argeş Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Ulterior, surse din rândul anchetatorilor au afirmat că ancheta ar viza mai multe fapte.

Astfel, şeful Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD) este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit peste 60.000 de lei de la omul de afaceri Cornel Penescu şi că ar fi fraudat fonduri europene.

Potrivit unor surse judiciare, Nicolescu este acuzat de procurorii DNA de trei infracţiuni de luare de mită în formă continuată, fiind vorba despre o sumă totală de peste 60.000 de lei, primită de la omul de afaceri Cornel Penescu.

Pentru aceşti bani, şeful CJ Argeş ar fi urmat să îl favorizeze pe Penescu în privinţa unor contracte legate de societatea acestuia, Pic.

De asemenea, preşedintele CJ Argeş este cercetat de procurorii DNA şi pentru fraudarea unor fonduri europene, în valoare de aproximativ 900.000 de euro, precum şi pentru tentativă de abuz în serviciu.

În prezent, Constantin Nicolescu se află în arestul Poliţiei Judeţene Argeş şi urmează să fie adus, joi, la Tribunalul Argeş, unde magistraţii vor judeca propunerea procurorilor DNA Piteşti de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finanţator al FC Argeş, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în mai multe dosare de corupţie, unul dintre ele vizând corupţia din arbitraj şi în care este acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Constantin Nicolescu are 65 de ani şi se află la conducerea CJ Argeş din anul 2004, după ce în perioada 2000-2004 a fost senator de Argeş. Este inginer şi doctor în economie, iar intrarea lui în politică a avut loc în 1995, când s-a înscris în PDSR, fiind prim-vicepreşedinte, iar ulterior preşedinte executiv al PSD Argeş. Din anul 2005 este preşedinte al PSD Argeş.

 

Cele mai citite

Dans pe șine ruginite

România s-a trezit după Sărbători ca dintr-un vis straniu, într-o gară pustie, cu trenuri fără orar și peroane goale. Politicieni absenți, călători rătăciți în...

Amenzi rutiere trimise acasă: Sistemul e-SIGUR, implementat deja pe trei drumuri din România

Poliția Română a lansat sistemul e-SIGUR, care permite sancționarea șoferilor ce depășesc limitele de viteză fără a mai fi opriți în trafic. Camerele radar mobile...

Armura prudenței: Cum să te ferești de capcanele economice ale anului 2025

Strategiile de supraviețuire financiară în 2025 sunt la îndemâna noastră, crede profesorul de economie Cristian Păun Profesorul Cristian Păun, de la Academia de Studii Economice...
Ultima oră
Pe aceeași temă