12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialMinune la Iasi

Minune la Iasi

O femeie, aflata in coma profunda de cinci zile, s-a trezit brusc din morti si a inviat.

Pacienta ingerase o megadoza dintr-un amestec de medicamente in scopul sinuciderii.

Tanara care a incercat sa-si puna capat zilelor era studenta si se afla in sesiune.

Medicii spitalului de Urgente "Sf. Ioan" din Iasi au asistat la o adevarata minune, dupa cum ei insisi au caracterizat intamplarea. O femeie, aflata in coma profunda de cinci zile, s-a trezit brusc din morti si a inviat. "Ca Lazar… dar dupa cinci zile!", a exclamat dr. Tudor Ciuhodaru, medicul coordonator de la Unitatea de Primire a Urgentelor. Pacienta de 20 ani a fost adusa in noaptea de 1/2 iunie de Serviciul Judetean de Ambulanta Iasi in urma solicitarii familiei. Tanara ingerase o megadoza dintr-un amestec de medicamente in scopul sinuciderii.
Aproximativ 120 de comprimate diferite au fost gasite la domiciliu de membrii familiei. Imediat, medicii de la Spitalul de Urgente au luat legatura cu colegii de la Spitalul "C.I. Parhon", unde i-au aplicat tinerei dializa.
Desi prognosticul de start era extrem de rezervat, datorita experientei in toxicologie clinica a Spitalului de Urgenta "Sfantul Ioan" tanara si-a revenit din morti, gestul sinucigas ramanand fara finalitate.
Tanara care a incercat sa-si puna capat zilelor era studenta si se afla in sesiune. Stresul examenelor si cantitatea mare de informatii ce trebuie inmagazinata intr-un timp scurt au creat panica printre majoritatea studentilor din Iasi. Numai in ultima saptamana au fost 5 cazuri de sinucidere in randul studentilor aflati in sesiune.

In coma toxica la spital

"Ajunsa la singurul spital abilitat in tratarea intoxicatiilor accidentale si voluntare din Iasi, pacienta a fost diagnosticata rapid cu coma toxica exogena, stop respirator si colaps.Timp pretios pentru salvarea pacientei a fost castigat in Unitatea de Primire a Urgentelor, unde pacienta a fost protezata respirator, resuscitata volemic, urmate de masuri specifice de depurare a toxicului prin lavaj gastric si diureza osmotica, precum si administrarea medicatiei antidot."
Dr. Tudor Ciuhodaru

Cele mai citite

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...
Ultima oră
Pe aceeași temă