11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialMinistrul Muncii vrea sa se angajeze la Nokia

Ministrul Muncii vrea sa se angajeze la Nokia

Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru, a completat, vineri, la bursa locurilor de munca organizata la inaugurarea fabricii Nokia de la Jucu, Cluj, un formular de angajare la compania finlandeza, transmite Rompres.
''Probabil ca voi reveni in viata privata si, din 2008 incolo, imi ofer disponibilitatea sa-mi fac o companie care sa colaboreze cu Nokia pe servicii specializate de selectie, recrutare, management, forta de munca. Sunt lucruri pe care pot sa le fac. Am depus formularul si astept sa vedem daca voi fi chemat la interviu'', a afirmat ministrul muncii.
Surse din mediul de afaceri sustin ca salariul pe care Nokia il va oferi pentru un operator asamblare telefoane va fi de 150 euro net, iar 200 de euro net pentru tehnicieni, la aceste sume urmand sa fie adaugate bonuri de masa si asigurarea transportului pana la fabrica din Jucu.
Organizatorii se asteapta ca aproximativ 6.000 de persoane sa-si depuna candidatura pentru cele 500 de locuri de munca oferite de Nokia, o suta pentru cei cu studii superioare si 400 pentru cei cu studii medii.
Fabrica Nokia de la Jucu, in care finlandezii vor investi aproximativ 60 de milioane de euro, va fi cea de-a unsprezecea la nivel mondial.

Posibila blocare a relansarii economice
Pe de alta parte, ministrul municii a declarat ca relansarea economica a Romaniei ar putea fi blocata de o lipsa acuta a fortei de munca. 'Noi trebuie sa-i aducem pe romani acasa, pentru ca este preferabil sa relansam Romania cu romani, in primul rand, nu cu forta de munca adusa din strainatate', a afirmat Paul Pacuraru, care a adaugat ca, la ora actuala, tara noastra inregistreaza un deficit de forta de munca.
Potrivit ministrului, Executivul a initiat un program prin care incearca sa aduca acasa forta de munca aflata in strainatate.
Paul Pacuraru a recunoscut ca sansele unui asemenea program sunt mici, atata vreme cat romanii prefera sa lucreze in strainatate pentru salarii mai mari decat cele din tara. In opinia sa, sansele de succes ale programului guvernamental ar creste daca in Romania se vor majora treptat salariile.

Cele mai citite

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau în portul Odesa

O rachetă a ruşilor a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini,...

Hezbollah a lansat un atac cu rachete către baza serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă Tel Aviv

Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat luni că a lansat o salvă de rachete către principala bază a serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă...

Franța: Un avion de mici dimensiuni a căzut peste o casă

Un accident aviatic a avut loc luni în localitatea La Bretonnière-la-Claye, Franța, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zidul unei case....
Ultima oră
Pe aceeași temă