22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMilioane de chinezi s-au pus in miscare

Milioane de chinezi s-au pus in miscare

Zeci de milioane de chinezi au pornit in aceste zile din orasele in care lucreaza spre localitatile in care s-au nascut, pentru a fi alaturi de familia lor pentru cea mai importanta sarbatoare, Anul Nou chinezesc, care incepe duminica.
Trenurile si autobuzele sunt supraaglomerate, iar specula cu bilete a "explodat", fiind probleme chiar si pentru obtinerea unui loc in picioare pentru calatorii pe distanta medie sau lunga (care, in China, pot dura si 30 de ore). In cele 40 de zile cat dureaza sarbatorirea trecerii in noul an, se estimeaza ca se vor efectua aproximativ 2,17 miliarde de calatorii cu trenul, autobuzul sau avionul. Solicitarile cresc de la an la an, pe fondul amplificarii exodului rural, numarul lucratorilor migranti din orasele Chinei ajungand la 140 de milioane.

Conflicte, dar si noroc

Anul care, potrivit calendarului lunar chinezesc, incepe duminica la miezul noptii va sta sub semnul Porcului de Foc, porcul fiind ultimul animal dintre cele 12 ale zodiacului chinezesc. Cunoscatorii spun ca Anul Porcului va fi unul al tulburarilor, pentru ca este dominat de apa si de foc, doua elemente conflictuale. "Anul Porcului nu va fi foarte pasnic", explica Raymond Lo, un maestru feng shui din Hong Kong, el precizand: "Focul pe apa este un simbol al conflictului si tulburarilor. Vom avea mai multe incendii catastrofale si atentate cu bombe". Lo a aminitit si ca pistolul-mitraliera rusesc AK-47 (celebrul kalasnikov) a fost inventat intr-un An al Porcului, un argument ca interesul pentru arme de foc si utilizarea lor este amplificat in acesti ani.
O maestra feng shui din Malaysia, Lillian Too, face si ea predictii sumbre: "As vrea sa pot sa spun ca nu vor fi dezastre naturale, dar ma tem ca ar putea sa fie la fel de rau ca anul trecut. Ar putea fi epidemii. Sunt foarte ingrijorata de gripa aviara".
Astrologul Alion Yeo, care a prezis testul nuclear nord-coreean, crede ca anul acesta, "intre iunie si iulie", dictatorul Kim Jong Il se va imbolnavi, ceea ce va duce la inlocuirea lui. Yeo a mai prezis si "un mare incendiu sau o explozie" in iunie sau iulie, care va atrage atentia intregii lumi si va duce la caderea burselor.
Cu toate ca nu va fi un an linistit, este posibil ca destul de multi copii sa se nasca in urmatoarele 12 luni, intrucat cei nascuti in Anul Porcului sunt considerati extrem de norocosi. Dintre personalitatile internationale nascute sub acest semn, ii amintim pe fostul presedinte american Ronald Reagan, fosta prima doamna Hillary Rodham Clinton (actual candidat democrat la presedintie), guvernatorul de California Arnold Schwarzenegger, regizorul si actorul Woody Allen si cantaretul Elton John.

Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra poli-adicției la tineri și lansează cartea „Învinge dependența”

Fenomenul poli-adicției, adică dependența multiplă de substanțe și comportamente, devine tot mai prezent în rândul tinerilor din România, avertizează dr. Radu Țincu, unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă