19.1 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialMigranลฃi sirieni, capturaลฃi la frontierฤƒ

Migranลฃi sirieni, capturaลฃi la frontierฤƒ

PoliลฃiลŸtii de frontierฤƒ din Ostrov, în cooperare cu autoritฤƒลฃile de frontierฤƒ bulgare, au depistat ลŸi reลฃinut, în apropierea frontierei de stat, trei femei ลŸi un bฤƒrbat care, spun ei, nu îลŸi justificau prezenลฃa în zonฤƒ. Cu ocazia primelor verificฤƒri, s-a stabilit faptul cฤƒ persoanele în cauzฤƒ sunt cetฤƒลฃeni sirieni, cu vârste între 39 ลŸi 59 ani, care au trecut, la adฤƒpostul întunericului, frontiera de stat prin „zona verde”, cu scopul de a ajunge în Germania.

Cetฤƒลฃenii sirieni au declarat faptul cฤƒ urmau sฤƒ fie preluaลฃi în apropierea frontierei de un cetฤƒลฃean bulgar care le-a promis, in schimbul unei sume de bani, cฤƒ îi va ajuta sฤƒ fie transportaลฃi în Germania.

”Lucrฤƒtorii noลŸtri au intensificat verificฤƒrile în zona de competenลฃฤƒ ลŸi au depistat, pe raza localitฤƒลฃii Almฤƒlฤƒu – judeลฃul Constanลฃa, aflatฤƒ în apropierea frontierei cu Bulgaria, un autoturism marca Dacia Logan cu numere de BucureลŸti, condus de un cetฤƒลฃean român, de 35 ani, în care se mai afla un cetฤƒลฃean bulgar, în vârstฤƒ de 31 ani, care nu îลŸi justifica prezenลฃa în zonฤƒ”, a precizat Marius Niculescu, purtฤƒtorul de cuvânt al Poliลฃiei de Frontierฤƒ. Cei doi bฤƒrbaลฃi au recunoscut, în timpul audierilor, cฤƒ urmau sฤƒ preia grupul de migranลฃi sirieni.

PoliลฃiลŸtii de frontierฤƒ au întocmit cetฤƒลฃenilor sirieni actele premergฤƒtoare pentru sฤƒvârลŸirea infracลฃiunii de „intrare în ลฃarฤƒ prin trecerea ilegalฤƒ a frontierei de stat”, iar ceilalลฃi doi bฤƒrbaลฃi vor fi cercetaลฃi pentru sฤƒvârลŸirea infracลฃiunii de „trafic de migranลฃi”.

De circa doi ani, de când a izbucnit rฤƒzboiul civil în ลฃara lor, sute de sirieni încearcฤƒ sฤƒ ajungฤƒ în vestul Europei prin România.

Cele mai citite

Aryna Sabalenka a egalat o performanศ›ฤƒ istoricฤƒ a Mariei Sharapova

Aryna Sabalenka continuฤƒ sฤƒ impresioneze รฎn circuitul WTA, dupฤƒ ce a obศ›inut o victorie categoricฤƒ รฎmpotriva Katerinei Siniakova la turneul de la Wuhan. Bielorusa,...

2025, un an plin de incertitudini economice: Inflaศ›ia, dobรขnzile ศ™i creศ™terea mondialฤƒ, sub semnul รฎntrebฤƒrii

Anul 2025 este privit cu precauศ›ie de experศ›i, care anticipeazฤƒ un climat economic marcat de incertitudini majore, potrivit concluziilor celei de-a 19-a ediศ›ii a...

Agra Asigurฤƒri raporteazฤƒ daune la peste 50% din poliศ›ele emise รฎn sezonul agricol 2023-2024

Asigurฤƒtorul Agra Asigurฤƒri, specializat รฎn domeniul agricol, a anunศ›at cฤƒ รฎn sezonul 2023-2024 a รฎnregistrat avizฤƒri de daunฤƒ pentru peste 50% din cele aproape...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ