33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO: Noul smartphone Android de la Microsoft - Nokia X2

FOTO: Noul smartphone Android de la Microsoft – Nokia X2

Faceți cunoștință cu Nokia X2, primul smartphone pe Android făcut de Microsoft. Da, Microsoft tocmai a făcut un nou telefon Android. Acesta folosește în continuare numele de Nokia, în ciuda a ceea ce s-a transmis anterior cum că nu intenționează să comercializeze sub acest nume.

Nokia X2 nu este primul dispozitiv Android deținut de Microsoft. Redmond a preluat divizia de producție de telefonie mobilă a celor de la Nokia în aprilie – o mișcare care a adus inițial dispozitivul Nokia X sub aripa sa. Dar unii se îndoiau că Microsoft va aproba experimentul Nokia cu Android și au speculat că linia ar putea fi sacrificată repede.

Nokia a optat pentru Android în februarie pentru a crea o platformă nouă de smartphone-uri pe care a numit-o Nokia X Software Platform pentru a crea o variantă de mijloc, din punctul de vedere al prețurilor, între Seria 40 de dispozitive ieftine Asha și smartphone-urile Lumia alimentate de Windows Phone. CEO-ul Stephen Elop spunea că Nokia X va fi un dispozitiv-cal troian în ecosistemul Google introducând utilizatorilor serviciile Microsoft în locul celor de la Mountain View.

Nokia X2 are un ecran mai mare (11 cm față de 10 cm) și un procesor mai bun (1.2 GHz dual core Snapdragon vs. 1GHz dual-core).

În rest noul telefon vine cu o gamă de culori puternice, oferind un amestec de experiențe Nokia UI – cu un homescreen asemănător Windows Phone, combinat cu ecranul de notificări Fast Lane Nokia, plus multe servicii preîncărcate atât Microsoft, cât și Nokia: Skype, Outlook, OneDrive, Mix Radio, Here Maps; și – desigur – acces la aplicații Android.

X2-ul suportă și dual-SIM o caracteristică populară pe piețele unde Microsoft speră că platforma Nokia X se va descurca mai bine decât a reușit Windows Phone în competiție cu alți rivali care utilizează Android.

 

Cele mai citite

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...

MAE confirmă că un român a murit în inundațiile din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31...

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte...
Ultima oră
Pe aceeași temă