Dacă îți dorești un mic dejun sățios și ușor de pregătit, publicația Canadian Living propune o rețetă simplă de omletă cu ciuperci și sparanghel:
Ingrediente
Pentru umplutură:
- ulei de măsline
- o ceapă medie tăiată felii
- 200 g sparanghel curățat și fiert
- 100 g ciuperci tăiate felii subțiri
- o roșie tăiată cubulețe
- sare și piper
Pentru omletă:
- patru ouă
- patru linguri de unt
- parmezan ras
- pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare
Într-o tigaie pune la călit ceapa în ulei. Adaugă sparanghelul, roșiile și ciupercile și mai lasă-le pe foc două-trei minute.
Într-o altă tigaie, pune unt și ouăle bătute spumă. Când omleta s-a rumenit, se scoate pe o farfurie și se presară repede parmezan. Pune amestecul de legume peste parmezan și împăturește omleta.
Presară pătrunjel și sare după gust.