18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMetroul din Polonia va fi creat de BMW. Vezi FOTO

Metroul din Polonia va fi creat de BMW. Vezi FOTO

Transportul public din capitala Poloniei va beneficia de cel mai nou model de vagon de metrou de la Siemens începând cu 2012 – an în care ţara va organiza şi Campionatul European de Fotbal. Design-ul noul metrou este realizat de BMW DesignWorksUSA, scrie money.ro.

Inspiro este construit cu gândul la protecţia mediului, cu un consum redus de energie, datorită materialelor uşoare folosite, care pe deasupra sunt şi reciclabile în proporţie 98%.

Uşile de acces au o deschidere largă pentru a facilita accesul şi evacuarea pasagerilor, barele de inox au ramnificaţii care imită forma unui copac, şi nu numai că arată că trenurile au fost construite cu gândul la mediu, dar reduc şi interacţiunea fizică dintre pasageri.

A fost gândit şi un nou sistem de iluminare, iar în locurile cele mai accesibile sunt montate ecrane electrice de mari dimensiuni cu hărţi şi alte informaţii. Cablurile şi panourile de întreţinere au fost îndepărtate din cabină, astfel că vagoanele sunt foarte spaţioase.

BMW DesignWorksUSA a mai desenat printre altele interiorul Boeing 787 şi modelel BMW X5, X6 şi X3.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă