14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialMetal Galaţi, la o victorie de titlu

Metal Galaţi, la o victorie de titlu

Fetele antrenate de Zoran Terzic vor deveni pentru a patra oară campioane dacă se impun în unul dintre ultimele trei meciuri ale sezonului Diviziei A1 la volei feminin.

 

După un turneu mai puţin reuşit, la Constanţa, campioana ultimilor trei ani în voleiul feminin, CSU Metal Galaţi, a revenit cu trei succese categorice în faţa propriilor suporteri. Echipa de la Dunăre a luat astfel un avans de două puncte în fruntea ierarhiei competiţiei şi mai are nevoie de un singur succes în ultimul turneu final, programat la Bucureşti, la finalul săptămânii, pentru a-şi trece în palmares al patrulea titlu. Gălăţencele sunt ameninţate în continuare de CSV Tomis şi Dinamo, ambele fiind la doar două puncte în spatele gălăţencelor. Prima a reuşit, la Galaţi, să învingă formaţia bucureşteană şi astfel să treacă pe locul secund al ie­rarhiei grupei valorice I-IV.  Setaverajul este şi el bun pentru tomitane astfel că, acestea pot fi considerate principalele rivale ale celor de la Metal, chiar dacă ultimul turneu se dispută pe terenul celor de la Dinamo.

În ceea ce priveşte disputele directe, până acum, CSU are un avantaj moral faţă de echipa de pe litoral, scorul până acum fiind de 2-1 în favoarea gălăţencelor. În ultima partidă, fetele lui Terzic au reuşit să se impună cu un categoric 3-0 în faţa constănţencelor, astfel că, înaintea ultimului meci, primele pornesc cu un plus de moral. Nu sunt însă de neglijat şi dorinţa de revanşă a tomitanelor şi faptul că acestea îşi doresc, poate mai mult ca oricare altă echipă, titlul de campioane, acestea fiind singurele din cele patru participante care nu au în palmares un titlu. CSU are însă prima şansă şi pentru că va juca în compania celor de la Ştiinţa Bacău, cea mai slabă echipă a grupei şi care, teoretic, nu poate pune probleme formaţiei de la malul Dunării. Ultimul turneu final, cel în urma căruia se va decide campioana, are loc la finalul acestei săptămâni, la Bucureşti. 

CSV crede că poate răsturna situaţia

Deşi aparent imposibil, situaţia se poate schimba radical în urma jocurilor din Capitală. Echipa de pe litoral poate obţine punctele necesare pentru a egala pe CSU Metal Galaţi, situaţie în care ar interveni setaverajul. „Mă bazez pe moralul jucătoarelor şi sper să repetăm evoluţiile din ultimele două jocuri de la Galaţi. Dacă reuşim acest lucru, atunci cu siguranţă ne mai putem gândi la titlu”, a declarat antrenorul celor de la CSV 2004 Tomis, Constantin Alexe.

2 numărul de puncte care o desparte pe campioana CSU Metal Galaţi de contracandidatele la titlu, Dinamo şi CSV 2004 Tomis Constanţa. 

Cele mai citite

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...

Frații Tate și-au recuperat o parte dintre mașinile de lux. „Mulțumesc, băieți. Sper că sunt spălate”

Frații Tate, Andrew și Tristan, au reușit să recupereze șapte dintre cele 12 mașini de lux care fuseseră confiscate de DIICOT în vara trecută,...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă