24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecial"Mergem la plesneala!"

„Mergem la plesneala!”

» Echipele de gimnastica ale Romaniei, masculin si feminin, se afla deja la Amsterdam pentru a participa, in perioada 26-29 aprilie, la Campionatele Europene.

» Din pacate, ambele loturi au probleme medicale, antrenorii fiind nevoiti sa apeleze la multi sportivi fara experienta.

Starea sanatatii celor patru componente ale lotului feminin de gimnastica al Romaniei (Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Aluissa Lacusteanu, Andreea Grigore) care vor participa la editia din acest an a Campionatelor Europene l-a determinat pe Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al reprezentativei, sa faca o afirmatie umitoare. "Mergem la plesneala la Europene! La tine sau nu tine. Lotul este asa cum este. Lacusteanu si Izbasa au probleme la glezne, Nistor la cot, iar Grigore la genunchi. Cand vom avea convingerea ca o sa participam la competitii cu copii fara traume, atunci vom putea sti exact la ce sa ne asteptam. Oricum, nimeni nu ne intelege", a spus tehnicianul, care a lasat sa se inteleaga si ca este suparat ca, in ciuda sanatatii precare a sportivelor, obiectivul (una-doua medalii) a ramas neschimbat.
Dintre gimnastele care vor face deplasarea in Olanda, se pare ca cel mai rau se simte tocmai vedeta lotului, Sandra Izbasa, vicecampioana modiala la barna si multipla medaliata la precedenta editie a CE, de la care se asteapta cele mai multe medalii. Dupa parerea lui Forminte, din dorinta de a participa la competitia de la Amsterdam, Izbasa isi minimalizeaza suferinta.
Baietii, pe jumatate "boboci"
La randul sau, Dan Grecu, antrenorul coordonator al lotului masculin de gimnastica al Romaniei, a luat una dintre cele mai indraznete decizii din cariera sa: a hotarat sa deplaseze la Campionatele Europene un lot format pe jumatate din "boboci". Alaturi de consacratii Marian Dragulescu, multiplu campion mondial si european, Razvan selariu, vicecampion continental absolut, si Flavius Koczi, campion european anul trecut la cal cu manere, in Olanda vor mai merge Marius Berbecar, Adrian Bucur si Ovidiu Buidoso, care vor participa in premiera la o competitie de asemenea anvergura. Inainte de ultima verificare importanta, Internationalele de la Ploiesti, Berbecar si Bucur erau certi in echipa, dar Buidoso si-a castigat locul in formatia pentru CE dupa intrecerile prahovene. Acolo Buidoso a avut o evolutie buna care i-a convins pe tehnicieni sa-l titularizeze in locul lui Daniel Popescu, campion european absolut in 2002 la Patras. "Nu avem mari sperante sau, mai bine spus, pretentii de la cei trei boboci, dar am considerat ca trebuie sa traiasca si ei tensiunea unui concurs mare pentru ca ii pregatim in vederea Campionatelor Mondiale (n.r. – CM vor avea loc la finele lunii septembrie la Stuttgart si constituie criteriul de calificare la Jocurile Olimpice de la Beijing de anul viitor)", a precizat Dan Grecu.

"Lotul este asa cum este. Lacusteanu si Izbasa au probleme la glezne, Nistor la cot, iar Grigore la genunchi."
Nicolae Forminte

"Nu avem mari pretentii de la cei trei boboci, dar trebuie sa traiasca si ei tensiunea unui concurs mare."
Dan Grecu

FLASH

» TEAMa
Antrenorul lotului feminin, Nicolae Forminte, crede ca italianca Vanessa Ferrari e mare favorita. "La individual compus va fi greu, pentru ca Ferrari este o gimnasta foarte valoroasa, va fi dificil de invins, toata Europa o va sustine."

» AsTEPTaRI
Campionatele Mondiale de gimnastica din toamna, de la Stuttgart, reprezinta un important criteriu de calificare pentru JO de la Beijing de anul viitor – primele 12 echipe vor avea dreptul sa concureze la Olimpiada.

Vedeta Izbasa ar putea sta in tribuna

Antrenorul lotului feminin, Nicolae Forminte, nu stie daca o va folosi pe Sandra Izbasa, vedeta echipei. "Sandra imi spune ca e bine, dar grimasele pe care le observ pe fata ei contrazic aceasta afirmatie. Cum se simte cu adevarat numai ea stie. Cert este ca voi hotari pe moment daca Sandra va participa la concurs (n.r. – modificari in lot se pot face pana cu o ora inainte de startul intrecerilor). Chiar daca se afla la Amsterdam, nu este exclus sa nu participe la intreceri daca voi considera ca nu poate da randamentul scontat", a precizat Forminte.

Cele mai citite

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă