18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMedic: Tânăra care a sărit cu un pian în Dâmboviţa se va...

Medic: Tânăra care a sărit cu un pian în Dâmboviţa se va recupera total (video)

Tânăra care a ajuns la spital cu fractură la nivelul coloanei vertebrale lombare a fost operată, iar medicii cred că ar putea scăpa fără sechele după o perioadă de recuperare, a declarat, luni, agenţiei Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Bogdan Popescu.

„Tânăra a fost operată luni. Medicii au reuşit să fixeze vertebrele fracturate şi să decomprime măduva spinării, dar au constatat că la impactul cu apa s-au rupt nişte ligamente şi că există o leziune la nivelul părţii terminale a măduvei spinării”, a spus medicul Bogdan Popescu.

El a adăugat că după operaţie femeia va avea nişte deficienţe neurologice, care ar putea fi recuperate în viitor.

Femeia, în vârstă de 26 de ani, care făcea parte din prima echipă care a participat, duminică, la competiţia Flugtag, eveniment organizat de Red Bull, a sărit de la o înălţime de şase metri.

„Două persoane au fost rănite în cazul competiţiei din Capitală. Un bărbat care avea traumatism cranio-cerebral minor şi traumatism de coloană cervicală a refuzat internarea, fiindu-i montat un colier cervical”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

 

În competiţie au fost acceptate numai aparate de zbor de construcţie proprie şi care să poată fi împinse din spate de echipă. Echipa era formată din 4 membri, toţi mai mari de 18 ani.

Duminică a fost cea de-a treia ediţie Flugtag, evenimentul fiind organizat de Red Bull.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă