15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialMeciul maturităţii

Meciul maturităţii

Rugby Club Judeţean Farul întâlneşte, la sfârşitul acestei săptămâni, campioana într-o partidă în care are şanse mari în lupta pentru titlul naţional.

De trei ani, RCJ Farul se luptă pentru cucerirea celui de-al şap¬telea titlu naţional. Echipa de pe litoral s-a calificat în fiecare dintre aceste sezoane în semifinalele campionatului, dar niciodată nu a reuşit să ajungă până în finală. Constănţenii au terminat sezonul trecut pe locul patru, ei nemaiprezentându-se la finala pentru locul trei.

RCJ Farul s-a schimbat mult în bine faţă de sezoanele precedente, iar acest lucru s-a văzut chiar în etapa precedentă, când a reuşit să învingă una dintre principalele candidate la titlu, Steaua Bucureşti. După partida cu bucureştenii, pentru marinari urmează un alt examen important, meciul contra campioanei RCM Baia Mare. Partida are loc sâmbătă cu începere de la ora 11.00 şi se dispută la Baia Mare. Acest joc reprezintă un test de maturitate pentru echipa de pe litoral, aşa cum spune şi antrenorul Mircea Paraschiv. „Nu mai este loc de paşi greşiţi. Trebuie să dăm şi ultima picătură de energie pentru a ne impune indiferent de echipa pe care o avem în faţă. În meciul cu Steaua am demonstrat că suntem pe drumul cel bun, însă mai avem mult de lucru. Partida de la Baia Mare este cea mai importantă de până acum. Dacă reuşim să obţinem puncte acolo, atunci trebuie să fim luaţi serios în seamă în lupta pentru titlu, însă chiar dacă nu vom câştiga, trebuie ca celorlalţi să le fie teamă de noi, pentru că de la meci la meci devenim mai puternici”, a declarat tehnicianul echipei de pe litoal.

Şi căpitanul Daniel Carpo este de părere că Farul poate lupta pentru titlu anul acesta. „Chiar dacă obiectivul nostru este clasarea pe podium, după ce am arătat, mai ales la meciul cu Steaua, ne gândim serios la titlul de campioană, un trofeu pe care rugby-ul constănţean îl merită”, a spus Carpo.

Clasament
Farul este pe podium

După disputarea a trei partide din play-off, RCJ Farul se află pe locul trei, însă la o distanţă apreciabilă de echipele aflate pe primele două locuri, Steaua şi Baia Mare. Mai exact, pe echipa de pe litoral o despart 14 puncte de primul loc şi opt de ocupanta locului secund, Steaua. Un succes în meciul de la Baia Mare ar aduce echipa constănţeană mai aproape de primele două locuri, însă o înfrângere o poate duce din nou pe locul patru, Dinamo, la trei puncte de Farul, putând să profite de un eventual insucces al marinarilor.

6 titluri de campioană naţională la rugby are în palmares Rugby Club Judeţean Farul.

 

Cele mai citite

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...

România, Grecia și Bulgaria cer suprataxarea celor mai ieftini producători și traderi din energie

Ministrul Energiei a declarat că nu este nici drept, nici normal ca Europa de Est să plătească pentru energie, prețuri mult mai mari decât...

Generația de Suflet vs Generația lui Rădoi

Cu cinci ani în urmă ca așa-numita  „Generație de Suflet” să ne scoată în stradă pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European,...
Ultima oră
Pe aceeași temă