18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMeci special pentru HCM

Meci special pentru HCM

 

Campionii României au nevoie în această seară de un succes în meciul cu Celje Lasko pentru a sărbători cum se cuvine 100 de prezenţe în Europa.

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, nu a început deloc bine noua ediţie a Ligii Campionilor. Toma şi compania au pierdut primele trei jocuri, iar ultimul a reprezentat o adevărată umilinţă. Campioana Europei, THW Kiel, a învins gruparea de pe litoral cu scorul de 35-14, aceasta fiind cea mai mare diferenţă la care a pierdut HCM un meci, în istoria participărilor în cupele continentale. Această istorie se întinde pe mai bine de zece ani şi 99 de jocuri. Meciul din această seară cu Celje Pivovarna Lasko este al 100-lea din palmaresul continental al echipei de pe litoral.

În condiţiile date, miza jocului programat la Buzău, azi, de la ora 20.00, este una specială. HCM trebuie să câştige pentru a acumula primele ei puncte în actuala ediţie a Ligii Campionilor şi, totodată, pentru a sărbători meciul cu numărul 100 pe scena handbalului european.

Unul dintre cei care au luat parte la întreaga aventură europeană a HCM este Nurhan Ali. Directorul executiv al echipei de pe litoral a luat o singură pauză în acest an, dar după aproximativ două luni a revenit în cadrul conducerii.

„Am petrecut momente frumoase în tot acest timp, dar am avut şi momente mai puţin plăcute. Din păcate, un astfel de moment mai puţin plăcut se întâmplă acum. Am pierdut primele trei jocuri în grupă şi avem nevoie de un succes pentru a mai spera la calificare. Norocul este de partea noastră, deoarece vom avea în faţă cea mai accesibilă adversară. Celje nu a câştigat nici ea niciun punct până acum şi suntem convinşi că va veni în România pentru a se impune. Noi suntem însă motivaţi şi vrem să câştigăm, pentru a marca într-un mod plăcut cele 100 de prezenţe în Europa”, a spus Nurhan Ali. HCM – Celje se joacă la Buzău, azi, cu începere de la ora 20.00.

De 11 ani în Europa

HCM a debutat în Europa pe 10 noiembrie 2001, într-un joc disputat în deplasare cu RK Jugovic Kac (deţinătoarea Challenge Cup), pierdut cu 23-31. A urmat un succes răsunător în retur, 27-16, în urma căruia HCM s-a calificat în turul IV al Cupei Challenge. Din echipa de atunci a HCM se mai regăsesc patru jucători: Toma, Stănescu, Buricea şi Stavrositu. Ultimii doi şi-au încercat norocul şi la alte echipe, mai exact la Steaua, iar Toma şi Stănescu au evoluat fără întrerupere pentru HCM.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă