28.1 C
București
duminică, 7 iulie 2024
AcasăSpecialMeci de gala la Cluj

Meci de gala la Cluj

– Nationala feminina de handbal a Romaniei va juca, astazi, un prim meci amical cu Norvegia, campioana europeana en-titre.

Cu mai putin de o luna pana la startul celei de-a 29-a editie a Jocurilor Olimpice de vara, nationala de handbal feminin a Romaniei se afla in plina perioada de pregatire. La finalul acesteia, selectionerul Gheorghe Tadici spera ca elevele sale sa ajunga la o forma optima pentru a putea ataca o medalie la intrecerile de la Beijing, de altfel singurul sport de echipa romanesc care participa la Olimpiada a carei start se va da in 8 august. Staff-ul tricolorelor a ales ca loc de cantonament, in aceste zile, Clujul, oras in care fetele noastre vor avea parte si de trei meciuri amicale in modernizata Sala a Sporturilor "Horia Demian". Primul dintre ele se va disputa astazi, de la ora 19:00, iar adversara va fi nimeni alta decat castigatoarea ultimelor doua campionate europene disputate, Norvegia, formatie pe care Romania o va intalni si in grupa din China.

 

"Chiar daca este o partida amicala, pentru noi este una foarte importanta deoarece vom intalni campioana europeana. Speram sa fie un meci frumos si ar fi bine sa castigam pentru a avea un moral bun pentru partidele urmatoare si multa incredere in fortele proprii, deoarece la Beijing ne asteapta niste meciuri destul de dificile. Acolo vom intalni din nou Norvegia, insa sunt sigura ca altele vor fi datele problemei", a declarat portarul Luminita Hutupan-Dinu. Goalkeeper-ul de la Oltchim Ramnicu Valcea va fi, de altfel, in lipsa Stelutai Luca, accidentata, port-drapelul tarii noastre la festivitatea de deschidere a Jocurilor.

 

Partida care va avea loc in aceasta seara si a carei bilet de intrare va costa cinci lei, va fi doar prima din cele patru care se vor desfasura in urmatoarea saptamana in Ardeal. Maine, cele doua nationale vor lua drumul Bistritei, acolo unde vor juca o alta partida amicala, iar sambata vor reveni la Cluj pentru inca o confruntare. Cea de-a patra partida a tricolorelor va avea loc miercuri, impotriva Ungariei.

TEST
Selectionerul Gheorghe Tadici are la pregatiri 17 jucatoare, insa doua dintre ele vor fi anuntate in urmatoarele zile ca nu vor face parte din lotul pentru Olimpiada. In acest moment, la antrenamentele de la Cluj participa 11 jucatoare de la Oltchim Ramnicu Valcea, trei de la formatia locala "U" Jolidon si cate una de la HCM Baia-Mare, Rulmentul Brasov si ETO Gyor, din Ungaria. Cele doua handbaliste care vor fi lasate acasa vor depinde si de evolutiile lor din aceste partide.

Cele mai citite

Cazul fetiței adusă drogată la spital: Un român domiciliat în SUA a fost arestat

Un cetățean român cu domiciliul în SUA a fost reținut pentru trafic de droguri în legătură cu incidentul în care o fetiță de trei...

10 trenuri sunt blocate în drumul spre mare

Circulația între București și Constanța este oprită, din cauza unui incendiu de vegetație Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a transmis un comunicat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă